Home Analiza Ivan Kujundžić: Za spajanje Hrvatske zasluge svima, ali ne onima koji su se s cijelim projektom izrugivali i sprdali

Ivan Kujundžić: Za spajanje Hrvatske zasluge svima, ali ne onima koji su se s cijelim projektom izrugivali i sprdali

by Ante R.

Poznati hrvatski kipar, ali i politički analitičar osvrnuo se na svom facebook profilu na spajanje Hrvatske.

 

Njegov status objavljujemo u cijelosti:

 

Veličanstveni događaj spajanja Hrvatske
Konačno smo neraskidivo i čvrsto povezani,
Pelješki most ulazi u nacionalnu povijest. Dubrovčani su prije Bismarcka bili stari lisci pregovaranja vodeći politiku po načelu umijeća mogućeg i sigurno ne bi uspjeli da mudrost nisu ugradili u svoju diplomacijom. No ne i s prodajom Turskoj, hrvatskog teritorija oko Neuma. Možda u tim povijesnim okolnostima jedino moguće riješenje Dubrovačke Republike, postati će dugoročno političko sljepilo, koje traje do ovog trena. Tristo godina tereta nestaje noćas točno u ponoć. Novim naraštaja, Božijom providnošću i snagom hrvatskog narodnog genija, danas suverenistički spajamo hrvatski državni teritorij, na čast budućih generacija.
Čestitam!

svima koji su uz barba Luku bili vizionari ovog doista strateškog prometnog projekta, koji ima i visoku psihološku vrijednost i dimenziju nacionalnog ponosa. Današnja hrvatska generacija, vodstvom Vlade Hdz-a, imala je povijesnu sreću dovršiti most. Ovo ističemo jer se ljevičarska SDP-a vlada, izrugivala mostu, pogrdno i s dozom lošeg humora. Vjerujem kako će Pelješki most biti konačno stavljen u funkciju na korist hrvatskom narodu, posebno na čast svim hrvatskim braniteljima koji su položili živote za Hrvatsku i njeni jug, do Boke Kotorske.

Ostaje veliki žal da Pelješki most, poradi propasti naše građevinske operative, uništene korupcijom politike duboke države nije izveden našom snagom i pameću već kineskom kompanijom i zasigurno uz pomoć velike Kine.
Neka Bog blagoslovi ovaj povijesni trenutak spajanja teritorija Republike Hrvatske!