Home Analiza Watergate Domovinskog pokreta ili zašto je otišao Škoro?

Watergate Domovinskog pokreta ili zašto je otišao Škoro?

by Ante R.

Domovinski pokret angažirao je tvrtku “Lomis, detektivske usluge” iz Samobora, radi osiguranja stranačkih prostorija, piše na svom Facebook profilu Gordan Malić.

 

Osnivač i vlasnik agencije “Lomis” je stanoviti Saša Franjo. Na web stranici firme predstavljen kao dugogodišnji djelatnik sigurnosnih službi. Tvrtka se promovira kao agencija “koja zna sve, baš sve”, a usko je specijalizirana za prikrivene istrage, istraživanja pravnih osoba i fizičkih osoba i NADZOR, odnosno “prikrivene oservacije”.

 

Čini se da je ovo posljednje presudilo odnosu Miroslava Škore i Maria Radića, zamjenika predsjednika DP-a. Stranačke prostorije su, naime, odnedavna stavljene pod potpuni video nadzor tvrtke “Lomis”, o čemu Škoro, navodno, nije imao pojma, ali Mario Radić jest.
Iz te nove situacije potpunog nadzora stranačkih prostorija kojem Škoro nije bio sklon, izrodio se niz neugodnih scena u koje su involvirane i neke stranačke djelatnice i visoki dužnosnici, a koje su konačno dovele do razlaza. tj. do raspada Domovinskog pokreta.

 

Škoro je naime brand tog pokreta, a ćelavi tajkun s cvikerima iz Pevexa to nikako ne može postati, kao ni čitav taj pokret rekvirirane desnice koja se osovila oko simbola tamburice. Sada se mogu objesiti s Bartulicom. Karolina Vidović Krišto uskoro pokreće svoju inicijativu i Matoševa dva Hrvata opet idu u šest stranaka. Ako do jeseni na čelo ne dovuku Mišu Kovača ili barem Cetinskog, DP-ovci neće dočekati iduće izbore.

 

Ukratko, Škori je presudio desničarski Watergate. Fantastičan predložak za sitcom kad bi ga imao tko napisati, prenosi Rijekadanas.