Home Svijet Porfirije: Tužan sam i užasnut, htjeli su nas spriječiti snajperom mi

Porfirije: Tužan sam i užasnut, htjeli su nas spriječiti snajperom mi

by Ante R.

Porfirije, nakon što je napustio Crnu Goru, na svom Instagramu je objavio da je netko na Cetinju htio spriječiti ustoličenje mitropolita Joanikija – snajperom.

Podsjetimo, uz sukobe na ulicama, u manastiru na Cetinju jutros je ustoličen novi mitropolit Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije. Zbog blokada na cestama i brojnih grupa prosvjednika na koje je policija bacala suzavce, šok-bombe, a prema nekim fotografijama i ispaljivala gumene metke, srpski patrijarh Porfirije i novi mitropolit Joanikije u manastir na Cetinju stigli su helikopterom uz do zuba naoružane specijalne policajce.

Objavu Porfirija u kojoj tvrdi kako je postojala namjera da se ustoličenje spriječi snajperskom puškom prenosimo u cijelosti.

“Rastajem se, nadam se ne za dugo, s ovom blagoslovljenom zemljom i narodom, s dvostrukim osjećajima. Jako sam sretan jer smo izvršili djelo Crkve, ustoličili mitropolita po volji Crkve i naroda ove episkopije, naroda koji dubinski voli Svetosavsku Crkvu. Ali sam i više nego tužan, čak užasnut činjenicom da su u vidokrugu bili neki ljudi koji su taj čin ljubavi prema svima namjeravali spriječiti snajperskom puškom. Zahvaljujem svima, žalim sve koji su na bilo koji način povrijeđeni i molim ih za oproštaj. Molim se Gospodu za ovu zemlju, za ovaj narod i za sve ljude, i molim njih da se mole za mene, jer su oni bliži Bogu”, napisao je patrijarh, prenosi Index.