Home VijestiDogađaji Ratni zapovjednik 30 godina nakon obrane grada heroja: ”Zaboraviti nećemo. Mi branitelji koji smo preživjeli danas govorimo u ime osoba kojih više nema”

Ratni zapovjednik 30 godina nakon obrane grada heroja: ”Zaboraviti nećemo. Mi branitelji koji smo preživjeli danas govorimo u ime osoba kojih više nema”

by Ante R.

O proslavi Dana obrane u Vukovaru, ali i životu u gradu heroju tri desetljeća nakon agresije, Andrija Jarak razgovarao je s Ivanom Matkovićem Lastom, ratnim zapovjednikom Bogdanovaca.

Trideset godina nakon obrane Vukovara, grada heroja, ratni zapovjednik Bogdanovaca Ivan Matković Lasta kaže da svi koji su preživjeli trebaju ”nastaviti pozitivno razmišljati i truditi se da se ovo ne zaboravi”.

Osvrnuo se i na angažman vlasti u pronalasku nestalih.

”Zaboraviti nećemo. Nama su problem institucije koje trebamo gurkati jer je to dio njihova posla. Mi branitelji koji smo preživjeli danas govorimo u ime osoba kojih više nema”, rekao je Matković. Poručio je da je ”ovo zemlja svih ljudi”.

Komentirao je i Vojislava Šešelja Veselina Šljivančanina rekavši da je ”njima muka vidjeti kako Hrvati idu korak po korak naprijed”. ”Naši su branitelji bili odasvud, od Dalmacije do Iloka. Ja uživam u svakom pedlju zemlje. Nažalost, djeca su nam otišla, ali ja vjerujem da će se i vratiti”, rekao je Matković.

Na pitanje ima li života u Vukovaru, ratnik zapovjednik odlučno odgovara – da. ”Ja sam vratio svu svoju djecu, a imam desetero unučadi. Djeca su mi tu. Nije to samo moj doprinos nego, doprinos svih”, zaključio je, donosi Dnevnik.hr.