Home Politika Polović iz Možemo o Koranskom mostu: “Žao mi je što će Koranski most postati jeftina moneta za dokazivanje domoljublja i polarizaciju društva”

Polović iz Možemo o Koranskom mostu: “Žao mi je što će Koranski most postati jeftina moneta za dokazivanje domoljublja i polarizaciju društva”

by Ante R.

Žao mi je što će Koranski most postati jeftina moneta za dokazivanje domoljublja i polarizaciju društva, a Karlovac gubi bitku s autentičnim i pravim vrijednostima modernog i naprednog grada – slobode, tolerancije, dijaloga, uvažavanja i brige za svakog građanina. U sjeni još jedne bitke za Koranski most koji vapi za rekonstrukcijom i nema pješačke ni biciklističke staze, rasvjte i ograda je opasnost za sve stanovnike, ostat će tako loši izvještaji o radu gradonačelnika i gradskih tvrtki.

Poručila je to danas vijećnica Možemo! u karlovačkom gradskom vijeću Draženka Polović pred sutrašnju sjednicu čija je zadnja točka upravo imenovanje Koranskog mosta po Specijalnoj jedinici policije Grom.

U Možemo! ovo smatraju dodatnom militarizacijom javnog prostora 30 godina nakon rata što je nepotrebno.

-Vraćanje i neprekidno perpetuiranje tih tema, neprekidno otvaranje rana, unošenje sukoba među građane i u grad kao i neprekidno poticanje animoziteta nema smisla. S druge strane isto tako smatram da je nedopustivo utemeljivati identitet na zločinu jer dobro znamo da je tog rujna na Koranskom mostu pobijeno 13 razoružanih rezervista koji su se predali. Moramo biti sposobni sukobiti se s vlastitim zločinima jer ako to ne učinimo odnosno oni koji to ne čine, ujedno dopuštaju drugima da se hvale i da se ne sukobljavaju sa svojim zločinima.

Mislim da oni koji podržavaju tu ideju ujedno pružaju ruke onima koji crtaju grafite, imenuju škole, mostove i ulice po raznim Mladićima i Karadžićima i zapravo opet imamo prijateljstvo u negativnosti. Ne možemo graditi identitet grada na zločinu. Postoji tisuću drugih načina i potencijalnih imena kako se most mogao nazvati, ako uopće i treba nazivati nakon puno desetljeća njegova postojanja bez ikakvog konkretnog imena. Činjenica je da je počinitelj zločina bio član postrojbe po kojoj se most naziva i to upravo na dan kada je taj zločin učinjen. Dakle, ne postoji nikakva nedvosmislenost što se želi tim činom poručiti, kazao je Antun Alegro, nestranački član u odboru za imenovanja.

Na presici ove stranke bio je danas i branitelj te invalid Domovinskog rata Dobriša Adamec koji se, kaže, 30 godina pokušava izvući iz bolnog doba oružja i rata. – U gradu se piše Plan razvoja do 2030. godine, plan smo kritizirali i to je trenutno „plan bez plana“.  Ovih dana se odlučuje i o budućnosti javnog prometa grada Karlovca, a Studiju prezentiranu prošli tjedan smatramo vrlo neambicioznom i konzervativnom.

Javni prijevoz treba resetirati što studija ne nudi. Želimo da  postane masovan, zeleni javni prijevoz, da bude svima dostupan te da potakne ljude da ostanu u svojim naseljima. Sutra se na Gradskom vijeću raspravlja o radu gradskih tvrtki čiji rad utječe na živote svih nas. Ako želimo napredak, svaka od gradskih tvrtki bi trebala iz godine u godinu raditi sve bolje i bolje. Da li je to trenutno slučaj, pitao je Adamec i ustvrdio da Karlovac stoji u mjestu, donosi Radio Mrežnica.