Home Politika POTPUNI OBRAT! Mate Šimundić ostaje član Domovinskog pokreta: “Oslobođen sam svake krivnje”

POTPUNI OBRAT! Mate Šimundić ostaje član Domovinskog pokreta: “Oslobođen sam svake krivnje”

by Ante R.

Predsjednik Skupštine splitsko – dalmatinske županije Mate Šimundić izjavio je pred sjednicu skupštine kako očekuje formiranje svih 13 radnih.

Sada imamo dovoljno imena

– Prijedlog imena dale su HDZ i SDP. Očekujemo prijedloge Centra i Mosta. Do sada su bili stava da neće dati prijedloge. Koliko imam informaciju izgleda da ipak hoće. Sada imamo dovoljno imena da sva radna tijela formiramo i da počnu s radom. I to po križaljci koja najbolje odgovora prema raspodijeli mandata i koja je fer prema svima – rekao je Šimundić.

Skupština će sjednicu sa 47. točaka “odraditi” u dva dana, u ovaj ponedjeljak i sljedeći.

– Radna tijela će se danas formirati pa će imati priliku kroz slijedećih tjedan dana proći opsežne materijale – dodao je Šimundić koji je svojim glasom osigurao većinu HDZ-u, konstituiranje skupštine i tako spriječio raspisivanje novih izbora za županiju.

Ostaje član Domovinskog pokreta

– Dobio sam odluku Suda časti Domovinskog pokreta po kojoj za takav postupak nemam nikakvih disciplinskih odgovornosti .

Oslobođen sam svake krivnje i punonpravni sam član DP-a. Sve priče o isključenju i stegovnom postupku padaju u vodu. Moj postupak je proglašen na taj način dobrim za stranku i u zaštiti ugleda stranke – zaključio je Šimundić, prenosi Dalmacija danas.