Home Izdvojeno Dodik: Mislio sam dovesti harmonikaša u kabinet da odsviraju i otpjevaju” Nema te više Alija”

Dodik: Mislio sam dovesti harmonikaša u kabinet da odsviraju i otpjevaju” Nema te više Alija”

by Ante R.

”Mislio sam dovesti harmonikaša u kabinet da malo relaksiramo atmosferu”, rekao je Milorad Dodik pred zgradom Predsjedništva BiH nakon susreta s austrijskim ministrom vanjskih poslova.

No, rekao je da će to ostaviti za ponedjeljak kada dolazi ponovno na sjednicu u zgradu Predsjedništva jer harmonikaš danas nije mogao doći.

Pozvao je novinare da u ponedjeljak dođu u njegov ured. Rekao je kako će pjevati pjesmu ”Nema te više Alija”.

”Ne želim da nekom padne dlaka s glave nego samo želim vratiti ustavno pravo Republike Srpske”, rekao je Dodik.

Naveo je kako BiH ima stabilnost u sigurnosnom pogledu ali nema jedinstvo. ”Mi u RS nemam namjeru da urušimo teritorijalni integritet ali imamo ozbiljnu namjeru da vratimo suverenitet RS ali to nije jednako ugrožavanju teritorijalnog integriteta BiH”, rekao je Dodik.

Rekao je kako rata neće biti, ali da su Oružane snage BiH trošak, da je jedina RS nadležna za svoju imovinu, da mu nije jasno zašto su šume u RS problem a u Federaciji nisu. ”Stalno netko najavljuje priče o ratu. tu nema ničega posebnoga. Nitko neće uzeti marku Bošnjacima i Hrvatima, ali ne želimo da nam se nameću iluzije.

Plaćamo vojsku a novac idu u bunar. Jadno je stanje, nikakva opremljenost. Bolje da novac iskoristimo za izgradnju dvije-tri bolnice godišnje”, rekao je.

Između ostalog, rekao je i kako će formirati svoju obavještajnu službu i da će ”pomarisati sve” odluke visokog predstavnika.

”Sve što piše u ustavu poštivat ćemo. Mi nećemo ratovati, ako nas ne dirate. Mi nećemo prijeći u Federaciju nikako”, rekao je Dodik.

Rekao je kako ga nazivaju Al Caponeom u Federaciji i da mu sada govore da je poludio. Rekao je kako s Bakirom Izetbegovićem nema dogovora jer on samo ”jauče i kmeči”, prenosi Kamenjar.