Home Izdvojeno Vesna Vučemilović nova predsjednica Glavnog odbora Hrvatskih suverenista

Vesna Vučemilović nova predsjednica Glavnog odbora Hrvatskih suverenista

by Ante R.

Hrvatski suverenisti u nedjelju se održali konstituirajuće sjednice Predsjedništva te Glavnoga odbora, a Vesna Vučemilović jednoglasno je izabrana za predsjednicu Glavnog odbora, priopćeno je iz stranke.

Predsjednik stranke Marijan Pavliček, koji je vodio sjednicu Predsjedništva, istaknuo je da Suverenisti – nakon ujediniteljskog Sabora i nedavnih pojačanja u saborskom Klubu – pokazuju svoju širinu.

Na sjednicama tijela stranke, kako se navodi u priopćenju, poseban naglasak stavljen je na predstojeće prikupljanje potpisa za referendumsku inicijativu “Zaštitimo hrvatsku kunu”.

Inicijativom žele u Ustav Republike Hrvatske uvrstiti odredbu prema kojoj bi odluku o promjeni službenog sredstva plaćanja (valute) donosio narod na referendumu.

Odluku o eventualnom uvođenju eura mora potvrditi narod, odnosno uvođenje eura bilo bi moguće tek onda kada to želi većina birača, poručuju Suverenisti.

Pripreme za skupljanje potpisa su u tijeku, tiskan je velik broj potpisnih lista, navode u priopćenju, i vjeruju da će broj skupljenih potpisa biti daleko veći od potrebitih 380.000.

Za zamjenike predsjednice Glavnoga odbora stranke izabrani su Dživo Brčić i Hrvoje Šlezak. – Hina