Home Politika HOĆE LI MAKNUTI TRG REPUBLIKE HRVATSKE Gotovac: SDP je baštinik antifašizma, treba inzistirati da se vrati Titov trg

HOĆE LI MAKNUTI TRG REPUBLIKE HRVATSKE Gotovac: SDP je baštinik antifašizma, treba inzistirati da se vrati Titov trg

by Ante R.

Novi šef zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac gostovao je u Dnevniku N1.

Pitanje povratka naziva Trga maršala Tita u Zagrebu je kontroverzno, ali politika je uvijek kontroverzna, rekao je novi šef zagrebačkog SDP-a, napomenuvši da nije to jedino za što se zalaže te da postoje brojna pitanja poput onih komunalne naravi, socijalnih statusa, ljudske egzistencije…

 

“Političke stranke se razlikuju po idejama i ideologijama. Ne mogu se ispričati zato što mislim da Josip Broz Tito u Zagrebu zaslužuje trg, i to Titov trg, a ne Trg mašala Tita. Smatram da svoje mjesto u urbanom prostoru Grada Zagreba treba imati.”

 

Kaže da ljudi mogu misliti da je Tito bio zločinac, no on osobno smatra da nas je postupanje stavilo na stranu pobjednika u 2. svjetskom ratu i afirmiralo europsku vriejdnost antifašizma koja je svevremena.

 

Potrebno je inzistirati na tome da se vrati Titov trg i to provesti, rekao je. “SDP je baštinik antifašizma.”

 

Zalaže se i za ulicu Aleksandre Zec. “Primjer Aleksandre Zec je nešto što znamo, nakon čega je uslijedio katastrofalan sudski slučaj koji je pokazao koliko je ova država ne-pravna.”

 

SDP treba učiniti aktivnom strankom kako bi privukli mlade: “Mlade treba uključiti u akcije socijalne prirode.”

 

“Uloga države je da građanima omogući minimalna prava i zaštite. Moje djelovanje u SDP-u će pokazati jesam li socijaldemokrat ili nisam”, kaže.