Home OBŽ Završena izrada projektne dokumentacije za gospodarski centar u Osijeku

Završena izrada projektne dokumentacije za gospodarski centar u Osijeku

by Ante R.

Osječko-baranjska županija izradila je projektnu dokumentaciju za gospodarski centar u Osijeku,  vrijedan 7,4 milijuna kuna, od čega je 6,3 milijuna kuna europskog novca iz Fonda za regionalni razvoj, rečeno je u utorak na završnoj konferenciji projekta.

Nositelj projekta je Osječko-baranjska županija, a partner Grad Osijek.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za investicije i razvojne projekte Gabrijela Ćurković rekla je da je projekt obuhvatio pripremu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju gospodarskog centra i budućega sajamskog prostora u Osijeku, koji je ocijenjen kao strateški projekt županije.

Objasnila je da će u sklopu gospodarskog centra biti nekoliko objekata različitih namjena, ukupne površine 73 tisuće metara četvornih, a imat će i 35 tisuća metara četvornih na otvorenome.

Istaknula je da je u srpnju ove godine počela prva faza projekta, koja obuhvaća izgradnju višenamjenskog objekta površine pet tisuća četvornih metara te pristupne ceste, čija je vrijednost radova 65,5 milijuna kuna.

Budući višenamjenski objekt imat će kongresni centar, poslovni toranj, nadzemne garaže i unutarnji izložbeni prostor od pet spojenih hala koje mogu samostalno funkcionirati, rekla je Čurković.

Župan Ivan Anušić ocijenio je da gospodarski centar nema golemu vrijednost samo za Osječko-baranjsku županiju i grad Osijek, nego i za cijelu istočnu Hrvatsku.

“Uz Regionalni centar za distribuciju voća i povrća, ovo je jedan od najvećih i ključnih projekata za razvoj cijele županije i grada Osijeka”, istaknuo je Anušić i dodao da su to projekti koji će potpuno mijenjati vizure, smjer i snagu gospodarskog razvoja.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić podsjetio je da je Grad Osijek strateški partner u projektu izgradnje gospodarskog centra jer je darovao zemljište vrijedno 26 milijuna kuna i osigurao dodatnih 15 milijuna kuna kroz ITU mehanizme.

Ocijenio je kako je to iznimno važan projekt poduzetnicima na istoku Hrvatske, a vjeruje da će dati još veći impuls za privlačenje investicija i novih gospodarstvenika na to područje. – Hina