Home Vijesti Srbijanski policijski sindikalac otkrio neugodne detalje: Da, našli smo tragove i u kombiju s kojim su došli iz Hrvatske

Srbijanski policijski sindikalac otkrio neugodne detalje: Da, našli smo tragove i u kombiju s kojim su došli iz Hrvatske

by Ante R.

Predsjednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović opisao je kretanje Mateja Periša prije nestanka i otkrio da su kod grupe mladića iz Splita pronađene nedozvoljene tvari.

“Policija je više nego inače uključena u potragu za mladićem iz Splita. Mi smatramo da je u pitanju dijete jer je osoba jako mlada. Tada se traga i van radnog vremena”, istaknuo je Veljko Mijailović.

 

Predsjednik policijskog sindikata otkrio je točno kretanje mladića i staknuo činjenicu da je društvo iz Splita gotovo sat kasnije primijetilo da im prijatelja nema, piše Mondo.rs.

 

“Momci iz Splita su došli u Beograd 30. prosinca, a u smještaj na Dorćolu su ušli nešto prije 18 sati. U smještaju su već počeli konzumirati alkoholna pića. Oko 21 sat su otišli u restoran Ambar, gdje su također pili alkohol. Nastavili su provod u klubu Gotik, gdje su naručili veliku količinu alkohola”, otkrio je detalje iz istrage Mijailović.

 

Mladići su po njegovim riječima konzumirali i opijate, od kojih je najopasniji bio speed.

 

“Možete misliti kako je to utjecalo na njihova tijela. Alkohol plus narkotici. Matej je negdje oko 1:40 ustao od stola i naglo izašao. Činjenica je da su njegovi prijatelji skoro sat vremena kasnije primijetili da ga nema. Nestanak su prijavili sutradan popodne”, otkriva Mijailović.

 

Naglašava da je policija od starta od njih dobivala šture informacije.

 

“Nisu spominjali opijate, jer Matejevog oca poznaju i vole, a on nije znao da mu sin konzumira drogu. Međutim, mi smo našli tragove u kombiju kojim su došli iz Hrvatske, kao i u smještaju u Beogradu. Konzumirali su drogu. Najvjerojatnije sva sedmorica. Tu drogu su donijeli sa sobom”, navodi Mijailović.

 

Kazao je i da je prije mjesec i pol Matej izgubio prijatelja te je i dalje bio potresen zbog toga. Naglasio je da policija savjesno radi svoj posao i da se samo mogu nadati da će mladića pronaći živog.

 

No, podsjetimo, danas se o svemu oglasio i viši javni tužitelj u Beogradu Nenad Stefanović, koji je poručio kako Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i Više javno tužiteljstvo u Beogradu jedini daju i davat će službene informacije o potrazi za nestalim državljaninom Hrvatske, Matejem Perišem. Tvrdnje čelnika sindikata treba stoga također uzeti s rezervom, piše dnevnik.hr.