Home Kolumne Kazimir Mikašek-Kazo: Srbi, najveći eksperti za nestale na svijetu!

Kazimir Mikašek-Kazo: Srbi, najveći eksperti za nestale na svijetu!

by Ante R.

S emotivnog stajališta i s dubokim emocijama prema ocu, obitelji i prijateljima Mateja Periša, užasno je teško pisati bilo kakvu novinarsku kronologiju koja se oslanja na indicije, pa makar one bile i jako čvrste i uvjerljive. Za međudržavne odnose Srbije i Hrvatske, od prvorazrednog je značaja pronalazak i rasvjetljavanje nestanka Mateja Periša!

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Nestanak Mateja Periša postaje sve sumnjiviji: Skriva li srpska policija istinu što se stvarno dogodilo u klubu Gotik“?

 

Nažalost, ovakve i slične naslove, čini se, čitat ćemo u sve većem broju, jer nakon punih deset dana od nestanka Mateja, sve je manje onih koji vjeruju u konstrukcije koje se serviraju javnosti. Istraga je namjero ili slučajno otišla u slijepu ulicu s očitom namjerom da se tragovi ohlade neumitnim prolaskom vremena!

 

Za stjecanje šire slike o Beogradskom klubu Gotik, nije ni malo nevažan podatak da se baš u tom klubu u jesen 2019. odvijao “poslovni sastanak” vrha srpskog krim miljea s ministrom MUP-a Aleksandrom Vulinom. Iz relevantnih obavještajnih izvora doznajemo da je klub Gotik pod kontrolom Aleksandra Vulina i da je naznačen kao jedan od važnih dilerskih punktova, što slučaju „nestanka“ Mateja Periša, logikom stvari daje potpuno nove dimenzije.

 

Prema riječima jednog od Matejevih prijatelja, u tom skupocjenom klubu u kojeg se ne ulazi tek tako, došlo je do incidenta oko plaćanja računa za nekoliko boca skupocjenog alkoholnog pića. Naime doznajemo da je do incidenta došlo, jer su konobari brutalno varali grupu iz Zadra i Splita, naplaćujući isti račun i jednima i drugima. Incident, u kojega su se umiješali profesionalni zaštitari kluba, bio je intenzivan, ali nije predugo trajao, a potvrđen je s više strana! S toga ostaje potpuno nejasno zbog čega je srpski MUP od prvog dana u javnosti gradio potpuno drugačiju priču o tome da nikakvog sukoba u klubu kojeg osiguravaju opasne zaštitarske skupine nije bilo?

 

Iskusni kriminalisti za javnost izjavljuju da je Matej nesumnjivo bježao od neke opasnosti koja ima veze s Gotikom, a ne halucinacijom. Sumnja se da je dobio ozbiljne prijetnje za svoje zdravlje i život i to je potpuno logično objašnjenje zbog čega je bježao i ostavio jaknu u klubu!?

 

Dakle, u klubu Gotik koji nosi svoje suspekcije u javnosti kao jedan od dilerskih punktova, nalazi se okidač Matejevog nestanka, ili njegovo ubojstva o čemu se sve glasnije priča u obavještajnim krugovima. Iskusni kriminalist nam je otkrio i zašto srpska policija ne želi otvoriti istragu u klubu i zaobilazi ga u širokom luku, zašto potraga u Savi djeluje kao predstava za javnost te zašto je procurila snimka na kojoj mladić nalik Mateju navodno ima seksualni odnos s dvije nepoznate ženske osobe? Radi se o zamračivanju prave slike i skretanju medijske pozornosti na potpuno nebitne stvari. Naš insajder tvrdi da mediji pod kontrolom Aleksandra Vučića kroz pretjerani fokus na konzumaciju droge, žele stvoriti pogrešni dojam o nestanku Splićanina, jer cijeli slučaj dobiva političke konotacije. Apsolutno je dokazano u životopisu Mateja Periša da on nije bio narkoman niti ovisnik o drogama, osobito ne onim težim!

 

Nama Hrvatima, iz povijesnog je iskustva itekako poznato da su Srbi najveći eksperti na Svijetu za nestale! Kristalno je jasno da Srbija ima podatke o svim lokacijama gdje se nalaze naši nestali iz Domovinskog rata! Zbog čega se to zapravo taji? Pa zbog toga, jer bi pronalazak nestalih bio dokaz jednog monstruoznog zločina!? Dokaz o premještanju mrtvih tijela još je monstruoznije djelo skrivanja zločina, a forenzički nalazi eventualne istrage, bili bi dokaz zločinačkog modusa operandi ubojica. To srpska javnost jednostavno ne smije doznati, jer pronalazak nestalih i eventualno priznanje krivnje službenog Beograda za masovne zločine ruši političku strategiju Aleksandra Vučića o zločinačkoj, ustaškoj i genocidnoj Hrvatskoj. Ta strategija mobilizira mržnju prema svemu Hrvatskom i opravdanje je Srbije za stvaranje „srpskog sveta“ ili nove velike Srbije! Pronalazak nestalih trebao bi postati nulti uvjet za približavanje Srbije Europskoj uniji i za sticanje povjerenja u međunarodnoj zajednici! Povjerenje se može steći jedino katarzom!

 

S emotivnog stajališta i s dubokim emocijama prema ocu, obitelji i prijateljima Mateja Periša, užasno je teško pisati bilo kakvu novinarsku kronologiju koja se oslanja na indicije, pa makar one bile i jako čvrste i uvjerljive. Za međudržavne odnose Srbije i Hrvatske, od prvorazrednog je značaja pronalazak i rasvjetljavanje nestanka Mateja Periša! Dakle, bitna je istina, ma koliko ona bila teška za obitelj, politiku, prijatelje i sve aktere koji su se našli u tom kontekstu. Svako odugovlačenje i eventualno skrivanje moglo bi izazvati nove ljudske i političke potrese s nesagledivim posljedicama!