Home OBŽ Koja je njihova tajna? “Mi smo jako zadovoljni. Cijeli četvrti val nismo reducirali bolnički program”

Koja je njihova tajna? “Mi smo jako zadovoljni. Cijeli četvrti val nismo reducirali bolnički program”

by Ante R.

U Hrvatskoj je u ponedjeljak evidentirano 1578 novozaraženih, a preminulo je 40 osoba. Ukupno se 1893 pacijenta nalaze na bolničkom liječenju, a 244 su na respiratoru.

 

 

Broj hospitaliziranih u Osječko-baranjskoj županiji od početka godine kreće se između 80 i 90, ozbiljniji slučajevi liječe se u osječkom KBC-u, dok je dio pacijenata s lakšim tegobama smješten u Našicama.

 

 

Stanje na istoku prati reporteka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić koja je razgovarala sa Željkom Zubčićem, ravnateljem osječkog KBC-a. Bilježe porast pregleda na infektologiji, no taj porast ne prati hospitalizaciju

 

 

“Mi smo jako zadovoljni zbog te pojave”, istaknuo je ravnatelj. Trenutno imaju 51 posto zauzetih kapaciteta.

 

“Takvi pacijenti ne zahtijevaju terapiju kisikom niti značajniju kortikosteroidnu terapiju. Dobar dio njih se može liječiti kroz našu dnevnu bolnicu ili kod kuće”, naveo je.

 

 

Još je rano za zaključiti je li ta pojava nastala zbog novog soja. “Rutinski se uzroci ne testiraju tako da ni mi to ne radimo. Nama je bitno koliko se pune bolnički kapaciteti”, dodao je.

 

 

U Dalmaciji koronavirus bukti, a u Slavoniji također očekuju porast novih slučajeva. “Nadamo se da dobar dio pacijenata neće završiti kao teži, da neće puniti respiracijski sustav”, rekao je.

 

 

Ostatak bolnice odlično funkcionira. “Cijeli četvrti val mi nismo reducirali uopće program, naše dijagnostičke zahvate, smanjivali smo liste čekanja…”, objasnio je Zubčić, donosi Dnevnik.hr