Home OBŽ Grad Osijek i županija pokrenuli obnovu Copacabane

Grad Osijek i županija pokrenuli obnovu Copacabane

by Ante R.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić i osječko-baranjski župan Ivan Anušić u utorak su predstavili projekt prve faze obnove bazenskog kompleksa Sportsko-rekreacijskog centra Copacabane, vrijedne 30 milijuna kuna.

 

Gradonačelnik Radić istaknuo je kako je to prva temeljita rekonstrukcija toga sportsko-rekreacijskog centra od 1976. godine, kada je kompleks izgrađen, te je najavio da će bazeni, nakon što su dvije godine bili zatvoreni, biti spremni za ovogodišnju kupališnu sezonu.

 

Dodao je da prva faza rekonstrukcije obuhvaća obnovu olimpijskog bazena, koji će odgovarati svim normama Svjetske plivačke federacije, a usporedno će se obnavljati i okrugli bazen, koji će biti plići, a u njemu će biti i dodatni zabavni sadržaji.

 

Najavio je da se usporedno s radovima kreće s izmjenom i dopunom glavnog projekta za drugu fazu, za koju se planiraju osigurati financijska sredstva i iz drugih izvora ako to bude moguće.

 

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić rekao je kako je u ovom trenutku bilo ključno ne čekati još jednu sezonu bez bazena i kupanja pa se krenulo u obnovu kupališta po fazama.

 

Kako je istaknuto, ugovoreni rok za realizaciju radova je 180 dana, a izvodi ih tvrtka “Projektgradnja plus”, koja je bila najpovoljniji ponuditelj tijekom postupka javne nabave. Prvu fazu obnove Copacabane Grad Osijek financira s 28 milijuna kuna, a Osječko-baranjska županija s dva milijuna. – Hina