Home Izdvojeno Plenković o Vujčiću: Ovo su stvari koje s Vladom neke izravne veze nemaju

Plenković o Vujčiću: Ovo su stvari koje s Vladom neke izravne veze nemaju

by Ante R.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je u posjetu Novskoj.

 

Plenković je rekao kako će Vlada nastaviti podržavati županiju te da mu je drago što može prezentirati jednu uspješnu priču poput ove koja se događa u Novskoj.

 

“Cijela ova industrija je izvozno orijentirana i na taj način doprinosi rastu Hrvatske”, rekao je premijer govoreći o projektima koji se trenutno provode u Poduzetničkom ibkubatoru u Novskoj.

 

Na pitanje zabrinjava li ga situacija s HNB-om, premijer kaže da je s guvernerom razgovarao jučer. “Ono što je situacija je da je  Perić formalno zatražila očitovanje HNB-a, nakon toga ćemo vidjeti što će se zbivati. Vjerojatno će sukladno svojim zakonskim nadležnostima ovu temu provjeriti HANFA i nakon toga ćemo imati cjelovitiju sliku. Drugih informacija nemam”, kaže premijer. Na pitanje je li zadovoljan onime što je čuo od Vujčića, Plenković kaže da je temu vidio u medijima i da je “HNB u nadležnosti Sabora i HANFA-e te da te stvari nemaju izravne veze s Vladom”.

 

“Stvar je kompleksna, to nije tema koju šira javnost razumije, stvar je sofisticirana”, kaže Plenković.

 

Govoreći o rastu cijene energenata, Plenković kaže kako Vlada ima niz alata na raspolaganju. “Do trenutka kada to pitanje postane aktualno imat ćemo cijeli paket koji će olakšati situaciju”, kaže Plenković.

 

 

Uz predsjednika Vlade su i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

 

Posjet je započeo sastankom s gradonačelnikom Grada Novske Marinom Piletićem i sisačko-moslavačkim županom Ivanom Celjakom.

 

Potom će sudjelovati na otvorenju Učeničkog doma Srednje škole Novska. Tom prigodom predviđeno je obraćanje predsjednika Vlade, koji će po završetku svečanosti obići prostorije Učeničkog doma.

 

Zatim će premijer Plenković obići Poduzetnički inkubator PISMO 2.

 

Boravak u Novskoj predsjednik Vlade završit će posjetom tvrtki Ante Mijić – Quercus d.o.o. – Hina