Home Izdvojeno Đoković ponovno u zloglasnom hotelu, prosvjedi na ulicama, bijes u Srbiji: “Lažu nas, isplivao novi skandal”

Đoković ponovno u zloglasnom hotelu, prosvjedi na ulicama, bijes u Srbiji: “Lažu nas, isplivao novi skandal”

by Ante R.

Prvi tenisač svijeta pod policijskom je pratnjom stigao u pritvor u kojem se nalazio i prije nekoliko dana

 

 

Drama Novaka Đokovića ušla je u novi dan, a posljednje informacije pred suđenje na Federalnom sudu govore da je prvi tenisač svijeta prebačen u pritvor, odnosno u, kako su ga neki prozvali, “zloglasni hotel”. Dakle, isti onaj u kojem se nalazio i kada mu je prvi put ukinuta viza.

 

U međuvremenu se pojavila i prva fotografija Đokovića u trenucima dok su ga prevozili prema hotelu. “Teniska zvijezda djelovala je smireno i staloženo, odjeven u zeleni donji dio trenirke i džemper s bijelom maskom na licu”, opisuje The Age koji u istom tekstu navodi da je pred vratima hotela kampirala manja skupina pro-izbjegličkih prosvjednika. Oni su, naime, s transparentima pozivali na puštanje tražitelja azila koji su zadržani u toj ustanovi.

 

 

Prosvjednici su se okupili i ispred Rod Laver Arene. Riječ je o, kako navodi The Age, antivakserima koji povikuju “oslobodite Novaka”, “dajte mu da igra”,…

 

Ranije tijekom dana, vozilo s Đokovićem napustilo je ured njegovih odvjetnika pod policijskom istragom. Novak i njegov tim se, podsjetimo, sada pripremaju za ono što slijedi u subotu navečer od 23.30, a to je nastavak procesa pred Federalnim sudom u Melbourneu. To bi, nagađa se, mogao biti posljednji sastanak ovog tipa nakon kojeg bismo trebali konačno saznati ostaje li ili ne srpski tenisač u Australiji, prenose Sportske novosti.

 

Javio se i novinar Avi Yemini, ovih je dana često citiran, pogotovo u srpskim medijima:

 

“Cijeli tjedan nam govore da budemo ljuti jer je Novak Đoković ‘lagao’ prilikom popunjavanja zahtjeva za vizu. Ali Vlada ga ne želi deportirati na tim osnovama, jer označavanje pogrešne kućice nikada ne bi prošlo na sudu. To je izvedeno kako bi se izazvalo zgražanje koje će okrenuti Australce protiv njega. Nažalost, uspjelo je”, pogled je novinara Yeminija na slučaj u kojem proziva australsku vladu: “Jedina je istina ta da je Novak trenutno politički zatvorenik.”

 

 

 

Yeminijeve riječi prenio je i srpski Mondo.rs u tekstu pod naslovom “5 dana lažu o Đokoviću – Da bi svijet okrenuli protiv njega: Isplivao novi skandal Australije, dokument je sad NEBITAN!”