Home Izdvojeno Branko Bogdanović: „Salama taktika“ i demontaža institucija zavjera je koju provodi Narod?

Branko Bogdanović: „Salama taktika“ i demontaža institucija zavjera je koju provodi Narod?

by Ante R.

Izjava koja sliči onoj kad prdneš u tramvaju i značajno pogledaš najdebljeg do sebe sa komentarom, „svinjo“. „Zbog demografske krize trebamo konsenzus svih stranaka“. Kako tek ovo protumačiti znajući koliko vladajućima na lokalnoj razini smetaju svi oni koji godinama upozoravaju na katastrofu i nude rješenja. Što se treba promijeniti u glavama odgovornih, da odgovornih, kako bi Hrvatska krenula sa mrtve točke? Teško da mogu sva pitanja oko demografske katastrofe stati u jednu kolumnu a kamoli odgovori na ista. Nekolicina nas „crnih ovaca“ izlazi i izlazilo je javno sa procjenama opasnog odliva radno sposobnog stanovništva istoka Hrvatske. Govorimo i govorili smo da je „Projekt Slavonija, Baranja i zapadni Srijem“ paravan za parcijalne neshvatljive inicijative lokalnih moćnika u ostvarenju graničnih projekata njihove domišljatosti. Paradiranje političke svite po dvoranama gradova zapuštenog i opljačkanog istoka gdje se politici priključuje i poneka inteligencija pokazala je sav prezir prema onima kojima se obraćaju. Tu treba stati jer bi svaka kritika bez ponuđenog rješenja svrstala kritičare na isti „tas“ vage na kome su stvarno odgovorni.

Piše Branko Bogdanović

Možemo ovih dana nakon izlaska podataka popisa stanovništva, čuti različite kritike, uvrede i prepucavanja stvarno nerazumnim izjavama, no rijetko ili nikako ćete čuti stvarnu želju za promjenom smjera demografske devastacije države. Zašto? Prvo treba razjasniti tko treba predložiti promjene kojima bi započelo skretanje na pravi kolosijek? Ako bi se kojim slučajem dogodila izjava ili želja za otklonom od provalije nestajanja treba ju itekako dočekati sa rezervom.

 

Zašto sa rezervom? Zato što su odgovorni itekako upoznati sa modelom koji je doveo Hrvatsku na granice opstojnosti kao slobodne i nezavisne zajednice građana koji imaju pravo nazivati se Hrvatima i ostalim jednakopravnim manjinama. Da prestanem sa demagogijom i postavim prava pitanja koja su u isto vrijeme i odgovori na trenutnu krizu.

 

Tko treba zaustaviti interesne i kriminalne lobije u razgradnji hrvatskog gospodarskog potencijala? Tko je sposoban izmijeniti izborni zakon naše male države gdje bi se svaki glas vrednovao i imao izbornu težinu? Tko stvarno želi decentralizirati državu kako bi se Hrvatska regionalno razvijala i pristupala europskim inicijativama. Tko sputava energetsku neovisnost Hrvatske i radi čega?

 

Mogu li se građani porezno rasteretiti a da se ne uruši oligarhijski sustav neprofitne elite? Tko je spreman na utvrđivanje istine neuspjele privatizacije i pretvorbe sa jesnom osudom kreatora i modela pljačke hrvatskog nasljeđa? Ima li u politici dovoljno „čistih“ da sruše pravosudnu elitističku strukturu uvodeći neki oblik kontrole sudova i sudaca?. Trebaju li DORH i Policija biti partneri unutar represivne vlasti ili će Policija biti sustavno degradirana do razine uličnih žandara?

 

Pitanja mogu ići u nedogled no nadam se da je postalo jasnije da uzde pobješnjele zaprege drže izabrani na sumnjivim izborima sa „većinom“ koja bi jedva bila i manjina u nekim državama. Odluku o opstanku ili daljnjem nestajanju moraju donijeti oni koji su iz neznanja ili interesa doveli državu do ponora.

 

Vrijeđa zdravu pamet ove Nacije demagogija i upiranje prsta u amorfnu masu građana okrenutih protiv sustava i modela kojim se upravlja u interesu nekolicine. Vrijeđa zdravu pamet izjava o „salama taktičarima“ koji su krivi za pokušaj demontaže stupova kognitivne disonantne stvarnosti. Vrijeđa nas gospodo vaša osuda svih koji prepoznaju problem, ukazuju na nedostatke i predlažu promjene dok nas vidite i doživljavate kao prijetnju vašem postojanju. Mi samo želimo jednake prilike koje nude one zemlje u kojima su se utopile stotine tisuća hrvatskih građana.

 

Gospodo vladajući, na najboljem ste putu da vaše ponašanje stvori trajnu rezigniranost Nacije koja će nastaviti sa jedinim pravim otporom vašoj krivoj paradigmi, odlaskom.