Home Izdvojeno DA SE PITALO GRBINA……. Susjedi Frke Petešića: Mi smo sami sve platili, ništa nećemo dobiti od države

DA SE PITALO GRBINA……. Susjedi Frke Petešića: Mi smo sami sve platili, ništa nećemo dobiti od države

by Ante R.

Viktorija Ćurić, jedna od suvlasnica u Jurišićevoj ulici u Zagrebu gdje se nalazi stan kojim se koristi predstojnik ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić, gostovala je u Dnevniku N1 gdje je objasnila kako je tekla obnova njihove zgrade.

Na pitanje što je bilo potrebno da se zgrada obnovi, Viktorija Ćurić je rekla:

“Bili su potrebni sati razgovora i pregovora, obijanja mnogih vrata, mnoštvo dokumenata… Počelo je sve 2. travnja nakon potresa kad sam shvatila da nam se neće dobro pisati jer je zgrada dobila žutu naljepnicu. Prvo su nam trebale hitne sanacije.”

Svaki stan je plaćen za sebe, no od države neće dobiti refundaciju: “Tako je. Ništa nećemo dobiti od države. Mi smo dobili za hitne sanacije kao i svi u Zagrebu 87.000 kuna, a i za te novce sam doslovce krv prolila jer sam imala bar deset puta sastanke, slana je iz Fonda inspekcija i inženjeri da provjere jesmo li sanirali dimnjake. Unatoč tome što je bilo sve javno, sve je bilo ping-pong.”

“Nije točno da očekujemo refundaciju od države”, dodala je: “Prvo smo dobili žutu naljepnicu. Kad smo izveli hitne sanacije i riješili dimnjake, dobili smo zelenu naljepnicu. No vidjela sam da je zgrada načeta i u velikoj većini zgrada sa zelenom naljepnicom treba napraviti više od toga nego što oni misle.”

Stanari se oslonili na jednu tvrtku, a Frka Petešić je preko Državnih nekretnina našao drugog izvođača. “2. travnja sam imala sastanak s nekoliko suvlasnika, nisu ni svi oni pristali na sve to. Doživjela sam puno podmetanja i muke, ni svi suvlasnici nemaju gdje otići. Netko je krenuo sa sanacijom stana za dva tjedna, netko za tri, tako je bilo u stanu Frke Petešića”, rekla je Ćurić.