Home Vijesti Detalji napada sumanutog uličnog pjevača: I konobar i jedan gost su skočili kad ju je uhvatio za vrat, ali je on jednostavno bio prejak

Detalji napada sumanutog uličnog pjevača: I konobar i jedan gost su skočili kad ju je uhvatio za vrat, ali je on jednostavno bio prejak

by Ante R.

I konobar i jedan gost su skočili kad ju je uhvatio za vrat, ali je on jednostavno bio prejak. Pokušali su ga spriječiti, a jednog od njih je i ozlijedio, kaže za Novi list svjedokinja.

Jutro nakon krvoprolića koje je šokiralo Rijeku, kafić Pin otvorio je svoja vrata. Brojni stalni gosti su, unatoč hororu koji se tamo odvijao dan prije, odlučili popiti svoju jutarnju kavu. Naravno, glavna tema razgovora bio je napad mahnitog ubojice, kojega, sudeći po onome što su Novomk listu izjavili, svi jako dobro poznaju, jer su ga prethodnih dana imali prilike vidjeti i čuti na Korzu kao uličnog pjevača.

Konobar koji je svjedočio zločinu do daljnjeg nije u mogućnosti raditi, niti doći prostoriju u kojoj se odvijao brutalni napad. Psihološka pomoć zbog traume pružena mu je već jučer, a pitanje je koliko će trebati proći vremena da se vrati svakodnevnom poslu.

Utješiti ga je još jučer pokušao kolega iz susjednog kafića.

Konobar u šoku

“Radili smo do 14 sati i već sam sve pospremio po kafiću. Nisam čuo nikakvu viku ni buku, ali kad sam izašao van, ugledao sam hitnu i policiju. Prvo sam pomislio da je nekome pozlilo, jer i kod nas, kao i u susjedne kafiće dolaze uglavnom stariji gosti. Prošle godine je tako jedan gost imao srčani udar, pa mi je bilo logično da je možda opet nekome pozlilo. No kad sam se približio, shvatio sam da to nije tako.

Pokušao sam utješiti kolegu iz Pina, koliko god sam mogao, ali on je mladi dečko, od tek 20 godina i to ga je strašno pogodilo. Ne znam kako bih se ja postavio u takvoj situaciji”, rekao je Novom listu konobar iz susjednog kafića. Na mjesto na kojem on radi, dodaje, ubojica i njegova žrtva nikad nisu zalazili.

Većina gostiju Pina nije željela davati nikakve izjave na temu jučerašnjeg ubojstva, iako je bilo jasno da svi komentiraju to što se dogodilo. No jedan od stalnih gostiju ipak se odlučio reći Novom listu par riječi.

Imao ispade i ranije

“Znam ubojicu. Dolazio je ovdje, ali nam je i stalno ordinirao po Korzu. Nije pjevao, već urlao. Znao je odjednom imati svakakve ispade. Nije mi jasno što je radio s tom starijom ženom u društvu. Grozno je to što se dogodilo. Poznajem i ovu gospođu Vesnu koja je sve to vidjela i dobro je da je uspjela pobjeći, jer je mogao i u nju napasti. Tko zna kako je moglo sve to završiti”, rekao je.

Svjedokinja Vesna Wagner s kojom su iz Novog lista pričali još sinoć, nakon što se slegli prvotni šok i zgroženost onim što se odvijalo pred njenim očima, prisjetila se još jednog detalja.

“I konobar i jedan gost su skočili kad ju je uhvatio za vrat, ali je on jednostavno bio prejak. Pokušali su ga spriječiti, ali, koliko sam mogla vidjeti, jednog od njih je ogrebao po ruci i ozlijedio ga. I danas mi nije jasno što je njemu bilo. Što mu je to u trenutku došlo? Dan ranije su najnormalnije sjedili na terasi, da bi sljedećeg dana tako poput životinje skočio na jednu ženu”, rekla nam svjedokinja.

Policija pretraživala okolicu

Policija je do kasno u noć imala pune ruke posla sa sastavljanjem svih kockica mozaika, a sudeći po onome što je jedan sugovornik Novog lista vidio sinoć oko 23 sata kad se vraćao s posla, a živi u centru grada, očito je da su djelatnici policije pregledavali šire mjesto zločina. Najvjerojatnije ulice kojima je ubojica bježao.

“Vidio sam više djelatnika policije kako nešto traže po ulicama, tu u strogom centru grada. Imali su ručne svjetiljke kojima su osvjetljavali pojedine dijelove ceste i sve pomno pregledavali”, rekao je sugovornik Novog lista.