Home Izdvojeno JAVIER BARDEM U FILMU GODINE STIGAO NA MOVIEMIX! Komedija VELIKI GAZDA kao španjolski kandidat za Oscara osvojila čak šest nagrada Goya uključujući one za najbolji film, režiju i glavnog glumca!

JAVIER BARDEM U FILMU GODINE STIGAO NA MOVIEMIX! Komedija VELIKI GAZDA kao španjolski kandidat za Oscara osvojila čak šest nagrada Goya uključujući one za najbolji film, režiju i glavnog glumca!

by Ante R.

Rekordnih 20 nominacija za prestižnu španjolsku nagradu Goya dobila je komedija VELIKI GAZDA Fernanda Leóna de Aranoa, cijenjenog redatelja koji iza sebe ima ostvarenja kao što su „Ponedjeljkom na suncu“ i „Voleći Pabla“. Prije nekoliko dana film je potvrdio pobjedu u čak šest kategorija među kojima su one za najbolji film, režiju, scenarij i glavnog glumca. Španjolska filmska akademija iznenadila je mnoge kada je upravo ovaj film odabrala kao službenog španjolskog kandidata za ovogodišnju dodjelu prestižne nagrade Oscar i to ispred do tog trenutka favoriziranog novog djela Pedra Almodovara „Paralelne majke“ koji je ranije trijumfirao na filmskom festivalu u Veneciji.

 

Ipak, VELIKI GAZDA izabran je kao najbolje kritički ocijenjen film 2021. godine, a na popularnoj internetskoj stranici RottenTomatoes koja se bavi prikupljanjem filmskih kritika diljem svijeta ima preko 90% pozitivnih ocjena. Film od danas možete pogledati na streaming platformi MOVIEMIX dostupnoj na svim vrstama uređaja te na web stranici www.moviemix.eu!

Moviemix

 

VELIKI GAZDA razigrana je i pitka studija karaktera koja ujedno funkcionira i kao društvena satira o radnim mjestima. Ovo je treća filmska suradnja redatelja Leóna de Aranoe i glumca Javiera Bardema nakon spomenutih filmova „Ponedjeljkom na suncu“ i „Voleći Pabla“. Zanimljivo, za oba ta filma Javier Bardem je također bio nominiran za nagradu Goya, a za film „Ponedjeljkom na suncu“ ju je i osvojio. U jednom od intervjua Bardem je svoj lik u filmu VELIKI GAZDA usporedio s osuđenim hollywoodskim producentom Harveyjom Weinsteinom: „Ne, on nije doslovno ‘dobar’ gazda. Ali to je upravo ono što ljudi kojima je okružen, zaposlenici u tvornici pa čak i gledatelji moraju vjerovati – da je on osoba s dobrim namjerama. Riječ je o vrlo kompleksnom liku s kojim glumački u samo jednoj sceni možeš otići u nekoliko različitih smjerova. On je istovremeno topao, inteligentan i zgodan… I to ne mislim fizički zgodan, već mentalno atraktivan. Zabavan je. Ali ubrzo shvatiš da si mu zbog toga dao mogućnost potpune manipulacije. Mislim da je upravo to bila situacija i s Harveyjem Weinsteinom“, istaknuo je Bardem.

 

Komedija VELIKI GAZDA od danas domaća publika premijerno može pogledati na streaming platformi MOVIEMIX. Riječ je o jedinstvenom filmskom streaming servisu koji funkcionira na temelju mjesečne pretplate, a na kojem se pored ovoga nalaze i stotine drugih hvaljenih i nagrađivanih filmova i dokumentaraca raspoređenih u dvadesetak različitih kategorija. Platforma MOVIEMIX dostupna je na svim vrstama uređaja – novijim televizorima, mobitelima, tabletima, kao i na web stranici www.moviemix.eu. Prvih sedam dana korištenja potpuno je besplatno za sve nove korisnike, a platforma se redovito nadopunjuje s novim naslovima na tjednoj bazi.