Home Vijesti Obavještajna agencija: Rusi su srušili svoj avion, sabotiraju opremu, ne slušaju…

Obavještajna agencija: Rusi su srušili svoj avion, sabotiraju opremu, ne slušaju…

by Ante R.

britanske obavještajne službe GCHQ izjavio je u srijedu da najnovije informacije pokazuju da su neki ruski vojnici u Ukrajini odbijali izvršenje zapovijedi, a između ostalog su slučajno oborili i jedan ruski zrakoplov.

Čelnik GCHQ-a Jeremy Fleming rekao je da je ruski predsjednik Vladimir Putin uvelike krivo procijenio sposobnosti nekoć moćnih ruskih oružanih snaga, a istovremeno podcijenio spremnost na otpor ukrajinskog naroda, kao i odlučnost Zapada, koji je kaznio Moskvu koordiniranim sankcijama. “Putin je uvelike krivo procijenio situaciju. Vjerujemo da mu se savjetnici boje reći istinu”, kazao je Fleming u govoru u Canberri na Australskom nacionalnom sveučilištu.

Pozivajući se na nove obavještajne podatke, Fleming je rekao da postoje dokazi o niskom moralu i lošoj opremljenosti ruskih vojnika. “Vidjeli smo ruske vojnike, bez oružja i morala, kako odbijaju izvršavati zapovijedi, sabotiraju vlastitu opremu, a čak su slučajno oborili i vlastiti zrakoplov”, izjavio je Fleming.

“Rusija razumije da će Kina dugoročno vojno i ekonomski postajati sve jača. Neki od njihovih interesa su sukobljen, Rusija bi mogla biti istisnuta iz jednadžbe”, smatra Fleming, prenosi Index.