Home Izdvojeno Miljavac: “Tuđman je rekao da nije bilo Perkovića, ne bi bilo ni HDZ-a ni države”

Miljavac: “Tuđman je rekao da nije bilo Perkovića, ne bi bilo ni HDZ-a ni države”

by Ante R.

Ne stišavaju se reakcije na pismo umirovljenih generala koji traže pomilovanje bivših šefova UDBA-e Josipa Perkovića i Zdravka Mustača. Jedan od sedmorice potpisnika već je odustao – no s Pantovčaka Dnevniku Nove TV poručuju da predsjednik planira razgovarati s generalima. Istodobno, ministar pravosuđa Malenica poručio je kako bi pomilovanje bio ozbiljan presedan.

 

 

Umjesto sedmorice – sada su šestorica. Umirovljeni general Krešimir Ćosić svoj potpis potpore za pomilovanje bivših šefova UDBA-e Josipa Perkovića i Zdravka Mustača je povukao.

 

“Njegovo pravo, zašto je to uradio. Mnogi se preplaše odmah”, smatra Pavao Miljevac, umirovljeni general.

Zašto je to učinio, Ćosić danas nije htio pojašnjavati. Ostali generali, Čermak, Domazet Lošo i Krešić, poručuju da su sve rekli svojim potpisom.

 

“Gospodina Perkovića znam od 90-ih godina. Znam što je radio za uvoz oružja, znam da je konvoje pratio prema Hercegovini, mnogima je dao putovnice. Tuđman veli ‘da nije bilo Perkovića ne bi bilo ni mene ni HDZ-a ni države’. Ono što je bilo prije, ja u to ne ulazim”, rekao je Miljevac.

 

Predaja zahtjeva Ministarstvu pravosuđa najavljena je za utorak. Ono će sastaviti izvješće o molbi s nizom podataka te ga dostaviti predsjedniku Republike. Ministar Malenica bio je oštar: “Predsjednik u te dvije godine na 274 molbe nije odgovorio i ovo bi, ukoliko se to dogodi, ukoliko iskoristi tu ovlast, to bi bio presedan u mandatu”, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan, piše Dnevnik.hr