Home Izdvojeno Herman Vukušić: Zašto Davoru Ivankoviću smeta što se generalima obraćam, kao Judama?

Herman Vukušić: Zašto Davoru Ivankoviću smeta što se generalima obraćam, kao Judama?

by Ante R.

DAVORU IVANKOVIĆU SMETA ŠTO SE GENERALIMA OBRAĆAM KAO JUDAMA, počinje soju objavu Herman Vukušić na faceboku, a vezan na njegovu prethodnu objavu, koju smo prenijeli pod naslovom

HERMAN VUKUŠIĆ RAZOTKRIO I RAZGOLITIO ŠESTORICU

POTPISNIKA PISMA U KOJEM TRAŽE OPROST DUGOVA UDBAŠIMA

 

Njegovu novu objavu gdje odgovara kolumnistu i analitičaru Večernjeg lista Davoru Ivankoviću prenosimo u cijelosti

 

 

U današnjem Večernjem listu ugledni komentator te tiskovine Davor Ivanković u tekstu pod naslovom “Tuđman okupio Perkovića, emigraciju i oficire JNA jer se rat ne dobiva s časnim sestrama” spominje i moje pismo od Velikog petka u kojem sam se osvrnuo na čin potpisivanja sedmorice-šestorice-petorice, pa opet šestorice generala u kojem oni traže predsjednika RH, Zorana Milanovića, da pomiluje bivše visoke udbaške dužnosnike, Josipa Perkovića i Zdravka Mustaća, sa osnova njihovih zasluga u Domovinskom ratu.
Cijenjeni gospodin Ivanković (čije ja tekstove jako rado čitam) dapače kaže da sam ja u napadima na generale otišao najdalje od svih onih koji su javno osudili njihov čin i pri tome imputira da se zbog mojeg rječnika koji je “jako dalek od nacionalnog pomirenja” u grobu okreće i pokojni dr. Franjo Tuđman.
Premda je Ivankovićev tekst (barem po mojem shvaćanju) svojevrsna rehabilitacija i panegerik životnog lika i djela Mustača i Perkovića s osnova njihovog doprinosa bori za neovisnost RH (pri čemu pisac zaboravlja malu “epizodicu” sa Starim i Mladim Jastrebom poslije pada Vukovara), hvala gospodinu Ivankoviću na dodatnoj “reklami” mojeg pisma koje je, po navodima njihovih vlasnika, do sada srušilo servere nekih portala.
Uopće ne mislim ovdje ulaziti u polemiku sa gospodinom Ivankovićem, koji je po meni ” promašio ceo fudbal” sa ovim tekstom, već mu predlažem da pročita vlastitu tiskovinu, od istoga dana, i to stranicu broj petnaest.
Tamo, naime, moj drugi omiljeni komentator Večernjeg lista, gospodin Marinko Jurasić, u tekstu pod naslovom “Pismo generala kojim zazivaju Milanovićevo milosrđe politička je farsa” u sridu pogađa sve okolnosti i motive koji su doveli do ovoga sramotnog čina.
Na koncu, za gospodina Ivankovića samo jedna profesionalna fusnotica:
Dva velika psihijatra, Carl Gustav Jung i Viktor Frankl, nezavisno jedan od drugoga došli su do iste spoznaje, a koja glasi:
“Svaka patnja, ma koliko velika bila, izdržljiva je ako ima smisla”.
Moje pitanje svima, ne samo gospodinu Ivankoviću, povodom ovoga glasi:
Koji je smisao patnje svih onih koji su ostavili dijelove svojih tijela i duša za slobodu Lijepe Naše kada njihovi legendarni zapovjednici naprave to što su napravili, a šute za Praljkov mural, Mišu Hrastova, Tomu Merčepa, Đuru Basarca, Milanovićevo pljuvanje po obilježju HOS-a i još toliko drugih stvari o kojima su se trebali puno prije oglasiti?