Home Vijesti Karačić: Bez priznanja i pokajanja nema pomilovanja, a onda znači da je Jugoslavija bila zločinačka država

Karačić: Bez priznanja i pokajanja nema pomilovanja, a onda znači da je Jugoslavija bila zločinačka država

by Ante R.

Ne znam za slučaj da je netko pomilovan a da u molbi nije izrazio priznanje i tesko kajanje zbog počinjenog djela, kaže odvjetnik Davorin Karačič oko pomilovanja udbaških ubojica Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

 

“Da sam ja na mjestu onih koji stoje iza molbe za pomilovanje, dobro bi razmislio jer u tom slučaju imamo priznanje visokopozicioniranih djelatnika sluzbe državne sigurnosti bivše države o organiziranom državnom protupravnom djelovanju državnih sigurnosnih službi u cilju eliminacije političkih protivnika u cilju odrzavanja sustava u kojemu imaju društvene privilegije.

To se po definiciji zove zločinačko udruženje.

Ako su neki zbog odgovornosti pravne osobe HDZ-a, u kaznenom postupku, smatrali da je to razlog za zabranu te organizacije, ovakvo utvrđenje bi za posljedicu moglo imati zabranu spomena na Jugoslaviju.

 

Perkovićevom okruženju tako zapravo više odgovara da ovaj umre u zatvoru nepomilovan, pri čemu ga uvijek mogu predstavljati kao žrtvu urote određenih nacionalističkih političkih snaga pa mi je cijela priča o Perkovićevom pomilovanju, njemačkoj presudi, reformiranim Kizom, Rojsom i Gotovinom, izrazito nejasna.

Stoga nije nemoguće da bizarna ideja o pomilovanju Josipa Perkovića nije tek dispozicija kojom se otvara neka nova priča u vezi nekoga tko se u toj priči našao.

Šteta što desnica ne zna poentirati, Metternich bi od ovoga izvukao čudo”, kaže Karačić.