Home Izdvojeno Mario Radić: Ako je registar branitelja mogao biti javan zašto to ne može biti i registar doušnika KOS-a i UDBA-e

Mario Radić: Ako je registar branitelja mogao biti javan zašto to ne može biti i registar doušnika KOS-a i UDBA-e

by Ante R.

Zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić u Studiju N1 televizije govorio je o rekonstrukciji Vlade, lustraciji te pomilovanjima generala Mustača i Perkovića:

 

O pomilovanjima: ”Vidjet ćemo što će gospodin Milanović, sjećam se kad je rekao da će tjerati King Kongove, pa evo ima priliku biti istjerivač King Kongova u ovoj situaciji. Naš stav je vrlo jasan, nitko nikada nije imao pravo na pomilovanje zbog sudjelovanja u ratu. Od Milanovića ništa ne očekujem. Kako se probudi, tako je taj dan”.

 

O lustraciji: ”Sudstvo, državno odvjetništvo i dio policije koji se bavio progonom u bivšem sistemu, taj je dio minimum nekakvog rasvjetljavanja koje bi trebalo napraviti. Ako je mogao biti javan registar hrvatskih branitelja, zašto ne može biti registar doušnika KOS-a ili UDBA-e?”.

 

O rekonstrukciji Vlade: ”Rekonstruirati znači ponovno sagraditi. Da bi nešto ponovno sagradili, znači da je nešto bilo dobro i funkcionalno. Ja nisam vidio niti u jednom trenutku da je išta bilo dobro i funkcionalno u toj vladi. Zdravko Marić mi je bio svijetla točka, a sad kad vidim koliko je zakasnio s otkupom 3 milijarde obveznica, platit ćemo 600 milijuna kuna kamata. A koliko je to vrtića, škola, koliko je to našim umirovljenicima? A Domovinski pokret mu je govorio da treba to što prije, jer vrijeme jeftinog novca je prošlo”.