Home Izdvojeno Pupovac: Zahvaljujući razgovoru s Plenkovićem, HTV je emitirao seriju o NDH

Pupovac: Zahvaljujući razgovoru s Plenkovićem, HTV je emitirao seriju o NDH

by Ante R.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, vjerni koalicijski partner HDZ-a i Andreja Plenkovića, dao je veliki intervju Nacionalu u kojem je otkrio da premijer uređuje program javne televizije.

 

U naslovu intervjua nalazi se sljedeća Pupovčeva izjava: “Zahvaljujući mom razgovoru s premijerom Plenkovićem, HTV je emitirao seriju o NDH.”

 

Pupovac je govorio i o odnosu s predsjednikom Zoranom Milanovićem, komemoraciji u Jasenovcu i rekonstrukciji vlade, no iz cijelog razgovora se ipak izdvaja dio u kojemu nam se razotkriva koliko je HTV postao vladina televizija.

 

Pupovac: Zahvaljujući razgovoru s Plenkovićem, HTV je emitirao seriju o NDH

 

Novinarka Nacionala Zrinka Vrabec Mojzeš pitala je Pupovca da komentira promoviranje ustašluka na HTV-u, navodeći primjer TV kalendara.

 

“Zašto o tome ne razgovarate s premijerom, kada već ne sluša ono malo nezavisnih medija koji o tome pišu?” pitala je novinarka Pupovca.

 

“Razgovaramo. Zahvaljujući jednom takvom razgovoru, HTV je emitirao seriju o NDH prof. Hrvoja Klasića. Znam da je to tek početak. A vi znajte da mi nećemo na tome stati, koliko god to bio težak posao”, odgovorio je Pupovac.

 

Lider SDSS-a je tako nehotice otkrio ono što su mnogi mediji pisali, a to je da se HTV uređuje tako da bi prvenstveno zadovoljio jednog gledatelja, a to je Andrej Plenković. Dapače, Pupovac implicira da je Plenković nakon njihovog razgovora intervenirao na HTV-u da se konačno pusti Klasićeva serija, koja je par godina bila u svojevrsnom bunkeru, prenosi Index.