Home OBŽ OBŽ objavila javne pozive za poticanje i razvoj poduzetništva u 2022. godini

OBŽ objavila javne pozive za poticanje i razvoj poduzetništva u 2022. godini

by Ante R.

Porast zaposlenosti, podizanje životnog standarda i novi zamah lokalnog i nacionalnog gospodarstva, mogući su jedino uz punu podršku poduzetništvu. Mala i srednja poduzeća okvir su za realizaciju poduzetničke inicijative koja čini osnovu gospodarstva. Osječko-baranjska županije povezujući svoju razvojnu politiku i konkretne projekte, potiče razvoj malog i srednjeg poduzetništva stvarajući stimulativan okvir i pozitivnu poslovnu klimu. Kroz godišnji razvojni dokument, Program poticanja poduzetništva, Županija provodi gotovo trideset različitih projekata poticanja poduzetništva, među kojima su kreditiranje, informiranje i edukacija, savjetovanje i mentoriranje, poticanje izgradnje poduzetničkih zona, poticanje zapošljavanje, potpore poduzetnicima za rast i razvoj poslovanja, učeničko poduzetništvo.

Rezultati ovih aktivnosti očituju se u stalnom porastu broja poslovnih subjekata, smanjenju nezaposlenosti i rastu zaposlenosti, povećanju prihoda kao i ukupnom porastu gospodarske aktivnosti subjekata malog gospodarstva koji posluju na području Osječko-baranjske županije.

Dodatna potpora i pomoć u poslovanju kako poduzetnicima, tako i poduzetničkim potpornim institucijama, zasigurno su i četiri nova javna poziva, koja je Osječko-baranjska županija objavila 1. lipnja 2022. godine:

  • Javni poziv za podnošenje prijave za dodjelu potpora za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja, za koji je osigurano 2.000.000,00 kuna
  • Javni poziv za podnošenje prijave za dodjelu potpora za promotivne aktivnosti na području Osječko-baranjske županije u 2022. godini, za koji je osigurano 200.000,00 kuna te
  • Javni poziv za podnošenje prijave za dodjelu potpora za informiranje i obrazovne aktivnosti na području Osječko-baranjske županije u 2022. godini, za koji je osigurano 100.000,00 kuna
  • Javni poziv za podnošenje prijave za dodjelu potpora za savjetovanje i mentoriranje poduzetnika na području Osječko-baranjske županije u 2022. godini, za koji je osigurano 175.000,00 kuna.

Svi javni poziv otvoreni su do utroška sredstava, a najkasnije do 31. listopada 2022. godine. Potrebni obrasci i prijave nalaze se na internetskim stranicama Županije www. obz.hr, a dodatne informacije moguće je dobiti putem telefona 031 221-881.