Home Izdvojeno Osijek: U Muzeju likovnih umjetnosti otvorena izložba FRANJO TUĐMAN – utemeljitelj moderne Hrvatske

Osijek: U Muzeju likovnih umjetnosti otvorena izložba FRANJO TUĐMAN – utemeljitelj moderne Hrvatske

by Ante R.

Hrvatski državni arhiv, u suradnji s Državnim arhivom u Osijeku, 14. lipnja u 19 sati otvara izložbu Franjo Tuđman – utemeljitelj moderne Hrvatske, u Muzeju likovnih umjetnosti.

Autor izložbe je ravnatelj Hrvatskog državnog arhiva, dr.sc. Dinko Čutura, autorice prostorne koncepcije su Sanja Filep i Aneta Mudronja Pletenac. Na izložbi su radili brojni suradnici, lektori. Scenirali i režirali su se dokumentarni filmovi, uz animacije. Koristila se animirana karta „Domovinskog rata“ iz Hrvatskog povijesnog muzeja, fotografije i arhivsko gradivo.
Koordinatorica izložbe u ime Muzeja likovnih umjetnosti je kustosica pedagoginja Kristina Delalić Vetengl.

Izložba je dokumentarna, multimedijalna i interaktivna. Hrvatski državni arhiv i obitelj Tuđman ustupili su stotine fotografija i dokumenata za ovu izložbu povodom 100. obljetnice rođenja najvećeg državnika u našoj nacionalnoj povijesti. Na izložbi će se moći vidjeti sva odlikovanja Franje Tuđmana, predmeti iz njegovog života kao što su nalivpera, sve naočale koje je nosio te knjige. Izložba će otvoriti horizonte i za one dijelove života Franje Tuđmana koji su javnosti manje poznati, objavio je MLU Osijek.