Home OBŽ Radovi na “Copacabani” privode se kraju i trebali bi biti završeni polovicom srpnja

Radovi na “Copacabani” privode se kraju i trebali bi biti završeni polovicom srpnja

by Ante R.

Radovi na obnovi osječkog gradskog kupališta “Copacabana”, koji uključuju obnovu bazena i uređenje dravske obale, privode se kraju i trebali bi biti završeni polovicom srpnja, izvijestila je u petak osječka Gradska uprava.

Nakon obilaska radova gradonačelnik Ivan Radić izjavio je novinarima kako će po završetku obnove Osijek prvi puta dobiti olimpijski bazen koji će udovoljavati svim normama plivačkih i vaterpolo natjecanja, a obnovit će se i okrugli bazen, koji će imati dodatne sadržaje.

Podsjeća kako su obnovi bazena prethodili veliki infrastrukturni radovi, jer se do sada voda iz bazena neprerađena ispuštala u Dravu, a sada će biti pročišćena, dok će se fekalne vode priključiti na gradski kanalizacijski sustav

Radić ističe kako je to prvo ulaganje u bazene i dravsku obalu, nakon 46 godina, vrijedno 30 milijuna kuna, dok će se za drugu fazu obnove kupališta koja obuhvaća dva preostala bazena pričekati javni poziv Ministarstva turizma u sklopu Nacionalnog plana otpornosti i oporavka, kako bi grad uštedio što više vlastitih proračunskih sredstava.

Podsjeća da je prošle godine, u suradnji s “Hrvatskim vodama” na dravsku obalu, nasuto sedam tisuća kubika pijeska, a danas se plaža uređuje, kako bi spremna dočekala kupače.

Predsjednik Uprave tvrtke “Osijek koteks” Zoran Škorić ocijenio je kako je u obnovi kupališta odrađen dobar posao, s obzirom da su radovi započeli u prosincu prošle godine, odnosno u najnepovoljnije doba.
Radovi se privode kraju, mislim da bi se olimpijski bazen mogao početi puniti za 15-tak dana, nakon čega slijede tehnološka ispitivanja vode i funkcionalnosti bazena, i nadam se da ćemo do sredine srpnja završiti radove, dodao je Škorić. – Hina.