Home Analiza Milan Ivkošić: S Tuđmanovim HDZ-om barem smo se radovali budućnosti!

Milan Ivkošić: S Tuđmanovim HDZ-om barem smo se radovali budućnosti!

by Ante R.

Milan Ivkošić, kolumnist Večernjeg lista u svom dnevnom pregledu između ostalog piše:

Jeste li upamtili što od frazetina s općeg sabora HDZ-a, stranke koja se sustavno hvali kako Hrvatsku vodi tamo odakle bi većina njezina stanovništva rado pobjegla? Tko ne bi pobjegao od mirovine od 2000 kuna, od tek nešto višeg minimalca u tvrtkama, od pučkih kuhinja – tko ne bi pobjegao pa makar u inozemstvo? Vjerojatno ste upamtili bećarac kojim se ministar Marin Piletić obratio sudionicima sabora – “Mene moji naučili preci, kad dolaziš, hvaljen Isus reci” – i izazvao opće odobravanje.

To su bile jedine dojmljive riječi izgovorene na samoreklamerskom skupu. Ne znam je li Piletića ukorio šef Plenković, koji je u mladosti kad se u čovjeku korijene svjetonazori imao u ruci Marxove i Kardeljeve molitvenike. Mediji su bili preplavljeni izvještajima s HDZ-ova sabora, koji je zacijelo ponekoga podsjetio na prvi opći sabor te stranke na kojem su se prvi put nakon desetaka godina masovno zavijorile hrvatske zastave.

Nakon tridesetak godina nema se što vijoriti, Tuđmanova stranka više ne sliči na njegov HDZ, onda smo se bar radovali budućnosti Hrvatske koju su zamijenile samohvale. A promijenilo se još nešto: prvi je predsjednik imao oštre protivnike slijeva, sada ih Plenković ima zdesna, donosi Večernji.