Home Vijesti Britanski obavještajci: Rusko zrakoplovstvo imalo je loš učinak

Britanski obavještajci: Rusko zrakoplovstvo imalo je loš učinak

by Ante R.

Ruske kopnene i taktičke zrakoplovne takozvane “operacije” ostale su fokusirane na centralni sektor Donbasa tijekom vikenda, navode iz Ministarstva obrane Velike Britanije.
U dosadašnjem sukobu, rusko zrakoplovstvo je imalo loš učinak. Njihov neuspjeh da dosljedno isporučuje zračnu snagu vjerojatno je jedan od najvažnijih faktora iza vrlo ograničenog uspjeha ruske kampanje.

Ona nije mogla steći potpunu nadmoć u zraku i funkcionirala je u stilu štetnog prema riziku, rijetko prodirala duboko iza ukrajinskih linija. Neki od osnovnih uzroka njihovih poteškoća odražavaju one ruskih kopnenih snaga.
Već godinama, većina ruske borbene obuke je vrlo vjerojatno bila u velikoj mjeri pripremljena i dizajnirana da impresionira visoke zvaničnike, umjesto da razvija dinamičnu inicijativu među zrakoplovnim posadama.

Dok Rusija ima impresivan spisak relativno modernih i sposobnih borbenih aviona, zračne snage također gotovo sigurno nisu uspjele razviti institucionalnu kulturu i vještine potrebne njenom osoblju da ispuni težnju Rusije za isporukom više zapadnog stila.
Moderna zrakoplovna kampanja je dovela do većeg od planiranog napora koji pada na kopnene trupe, koje se iscrpljuju i na napredne krstareće rakete, čije su zalihe vjerojatno pri kraju.