Home Vijesti Institut za rat objavio novu kartu: Rusi akumuliraju snage u Zaporižju, jer Ukrajinci imaju uspjeha

Institut za rat objavio novu kartu: Rusi akumuliraju snage u Zaporižju, jer Ukrajinci imaju uspjeha

by Ante R.

Institut za proučavanje rata (ISW) objavio je novu ratnu kartu iz Ukrajine. Navode da je ruska topnička snaga vjerojatno i dalje nedovoljna da omogući rusko napredovanje unutar Sjevjerodonjecka.

Ruske snage nastavile su se pripremati za napredovanje na Slavjansk jugoistočno od Izjuma i zapadno od Limana.

Institut za proučavanje rata također navodi da su se Rusi usredotočili na jačanje obrambenih položaja duž južne osovine zbog nedavnih uspješnih ukrajinskih protunapada duž granice Herson-Mikolajivske oblasti.

Dodaju da su ukrajinske snage provele uspješne protunapade na području Zaporižja zbog čega su Rusi prisiljeni brže pojačati ovaj oslabljeni sektor bojišnice.

Ruske snage nastavljaju gomilati opremu i ljudstvo u središnjoj oblasti Zaporižja, što je vjerojatno odgovor na ukrajinske protunapade.

Ukrajinska regionalna vojna uprava Zaporižje izjavila je da ruske trupe pokreću opremu i vozila s Krima preko Melitopolja prema područjima Vasilivka i Polohi te da su se ruske diverzantske skupine sukobile s ukrajinskim vojnicima u blizini granice zaporiške i donjecke oblasti.

Kako piše Institut za proučavanje rata, Rusi akumuliraju snage u Zaporižju kako bi se obranile od ukrajinskih protunapada prema Melitopolju koji bi mogli ugroziti rusku kontrolu nad gradom, prenosi N1.