Home Izdvojeno Sučeljavanje kandidata u Splitu: Jedni će na Gay Pride, drugi na Hod za život, Đogaš ili nigdje ili na oboje, Kerumu se ne da hodati nigdje, Puljak će na Pride

Sučeljavanje kandidata u Splitu: Jedni će na Gay Pride, drugi na Hod za život, Đogaš ili nigdje ili na oboje, Kerumu se ne da hodati nigdje, Puljak će na Pride

by Ante R.

U Splitu se održava sučeljavanje kandidata za gradonačelina, evo što kažu kandidati što će izaprati- Hod za život ili Pride.

Matijević je istaknuo da je već bio na Prideu, a da Hod za život promovira vrijednosti s kojima se ne slaže. Vidan je, kaže, na povorci svake godine, a smatra da lokalna politika treba stvoriti okruženje koje će toj zajednici učiniti život lakšim. Na Hod za život ne bi išla jer, smatra, taj pokret ograničava prava žena. Ivica Puljak je također već tradicionalni posjetitelj Pridea, za razliku od Markićkinog Hoda.

Kerum se nevoljko izražava na ovu temu, a kaže da ga ne zanima hodati ni s jednima ni s drugima, kako ni Ante Franić koji, ipak, podupire njegovanje različitosti. Mostov Ivica Markotić kaže da Hod za život štiti ženska prava i prava djece koje su nerođene.

– Licemjerno bi bilo da podržavam jedno ili drugo, pošto ne idem na parade ni u jednom slučaju, ali podržavam prava jednih i drugih. U LGBT zajednici imam puno prijatelja, a i kao liječnik imam određene stavove o smislu Hoda za život. Ne bih stao na čelo nijedne kolone. Ili neću ić u nijednu, ili bih išao na obje – kazao je Đogaš, prenosi Jutarnji.