Home Izdvojeno Kujundžić: Plenkoviću i Milanoviću, ne štitite EU, već hrvatske nacionalne interese do Drine

Kujundžić: Plenkoviću i Milanoviću, ne štitite EU, već hrvatske nacionalne interese do Drine

by Ante R.

“PLENKOVIĆU I MILANOVIĆU, NE ŠTITITE EU, VEĆ HRVATSKE NACIONALNE INTERESE DO DRINE!
Danas Europsko vijeće odlučuje o davanju statusa kandidata Ukrajini i Moldavi, to je dobro no hrvatski premijer Plenković i vrhovnik Milanović ne smiju dopustiti taj paket bez naše BiH, to je EU i hrvatski nacionalni interes, koje ga treba štititi do Višegrada i granici na Drini!
Europske komisija. Već je pripremila dokumente za EU vijeće, što je prava prigoda pokazati muda i tražiti dopunu za BiH status kandidata
a ne samo za Ukrajinu i Moldavu.

Ma da ima iti malo hrabrosti i pameti i muževnost, koliko ima širokogrudnosti u novovjekom razumijevanju svih obiteljskih zajednica, taj paket bi bezuvjetno trebao biti jednak za cijeli jugoistok Europe, kao novi geopolitički i vojno sigurnosni prostor, kojega zapad srcem integrira i oblikuje u svoj jedinstveni prostor judeokršćanskog identiteta i humanističkih vrijednosti.

Ukrajina, kao tema svih tema pogubljene europske politike, njene vojno- sigurnosne i nepostojeće energetsko-suverenističke, što ovaj ruski rat i agresija na Ukrajinu zorno svjedoči, još od prvog dan rata da nije samo Zelenski, Zelenko, kojem treba pomoći jednom mirovnom konferencijom za okončanje rata i daljnje stradavanje Ukrajinaca, već da je nešto viš trulo u državi, ne Danskoj već u EU.

No, nitko ne smiju biti i nikakva prepreka zahtjevima i borbi za našu temu BiH i to ovog časa, čime bi se (s)krenulo u rješenja statusa Hrvata u BiH, koja jamči ustav, tj. Dayton!
U protivno ne pokazivanje političkih muda, u štićenoj europskih i hrvatski nacionalnih interesa, bit će te odgovorni za poništavanja i rasturanja BiH i prava Hrvata, čija obrana je naš vitalni nacionalni interes!
Vrući se niste napili vode ako jaja ne ohladi te u Drini”, piše Ivan Kujundžić na Facebooku.