Home Vijesti NA KRSTARICI ‘MOSKVA’ Roditelji ruskih vojnika mole da im sinovi ne ratuju u Ukrajini: ‘Doživjeli su psihički traumatičnu situaciju’

NA KRSTARICI ‘MOSKVA’ Roditelji ruskih vojnika mole da im sinovi ne ratuju u Ukrajini: ‘Doživjeli su psihički traumatičnu situaciju’

Pismo je navodno upućeno ruskom predsjedničkom povjereniku za ljudska prava vojnom tužitelju na anektiranom Krimu

by Ante R.

Roditelji ruskih vojnika koji su preživjeli potonuće krstarice ‘Moskva’ traže da se njihovi sinovi ne šalju u Ukrajinu. Rat u Ukrajini kojeg je započeo Vladimir Putin traje već skoro četiri mjeseca. Pismo roditelja 49 vojnika koji su preživjeli potonuće krstarice Moskva, vodeći brod ruske crnomorske flote, potopljen u travnju, navodi da su njihovi sinovi dodijeljeni raketnoj fregati Ladny, prenosi Newsweek.

Pismo je navodno upućeno ruskom predsjedničkom povjereniku za ljudska prava, vojnom tužitelju na anektiranom Krimu i Komitetu majki ruskih vojnika (CSMR) sa sjedištem u Moskvi.

Roditelji mornara navodno su rekli da bi njihovi sinovi mogli biti raspoređeni na more već 30. lipnja, unatoč obećanjima da će moći ostati na kopnu, navode lokalni mediji. U pismu se navodi kako mnogi koji su raspoređeni na Ladny ne žele sudjelovati u Putinovom ratu.

Roditelji također napominju kako je brod na koji su im sinovi poslan više od tri desetljeća star i potreban mu je popravak. – ”Smatramo neprihvatljivim ponovno angažirati one koji su doživjeli psihički traumatičnu situaciju za sudjelovanje u borbenim operacijama”, napisali su roditelji mornara, prenosi RTL.