Home Izdvojeno Ukrajinom grmi “Čavoglave”: Obradili su Thompsonovu pjesmu, u kratkom roku je postala jako popularna

Ukrajinom grmi “Čavoglave”: Obradili su Thompsonovu pjesmu, u kratkom roku je postala jako popularna

by Ante R.

Ovo nije prvi puta da se ukrajinski vojnici bodre najpopularnijom hrvatskom jurišnicom.

Na ukrajinskom radiju ROKS sa sjedištem u Kijevu u eteru je premijerno puštena pjesma Солдати з України (Ukrajinski vojnici) koja je prepjev pjesme Bojna Čavoglave, hrvatskog glazbenika i dragovoljca Domovinskog rata, Marka Perkovića Thompsona.

Na ovu ideju došao je ukrajinski branitelj Daniel, pripadnik 206. bataljuna, koji je sa svojim suborcima pjesmu prilagodio trenutnim okolnostima – obrani Ukrajine od ruske invazije. Prije nego je puštena u eteru radiopostaje, voditelj je napomenuo kako se radi o izvornoj pjesmi Thompsona koji je svoju zemlju branio tijekom velikosrpske i JNA agresije 1991. godine.

No, ovo nije prvi puta da se ukrajinski vojnici bodre najpopularnijom hrvatskom jurišnicom. “Bojna Čavoglave” Ukrajinom se orila još 2015. godine kada je prepjev na akustičnoj gitari, a spot montiran od snimki sukoba ukrajinskih snaga sigurnosti s proruskim separatistima. Ova ukrajinska verzija nazvana je “Mi najjači”, a te je godine doslovno “eksplodirala” u tamošnjoj javnosti, piše dnevno.hr.