Home Gospodarstvo EKSKLUZIVNO Priča iz kombajna s zlatnih slavonskih polja na plus 36 C. ” Žetva je odlična, no da li će nam išta ostati……”

EKSKLUZIVNO Priča iz kombajna s zlatnih slavonskih polja na plus 36 C. ” Žetva je odlična, no da li će nam išta ostati……”

by Ante R.

Pisac ovih redova proveo je nekoliko sati u kombajnu na užarenim zlatnim poljima Slavonije u razgovoru s jednim od velikih poljoprivrednih proizvođača u Općini Čepin, Draženom Tonkovcem inače načelnikom Općine Čepin.

Foto Hrvatski glasnik

Iako je načelnik Općine, Tonkovac za taj posao ne prima nikakvu naknadu već isključivo živi od rada u svom poljoprivrednom gospodarstvu te smo ovaj razgovor obavili u kombajnu na plus 36 stupnjeva gdje kao pravi gazda radi i kombajnira ječam.

Tonkovac je u razgovoru otkrio sve probleme s kojima se poljoprivrednici suočavaju od cijene repro materija, do cijene proizvoda, kao i probleme s otkupom proizvoda. – ” prošle godine smo u žetvu krenuli s cijenom goriva od 3 kune, danas je ona veća od devet i ne znamo po kojoj cijeni ćemo sutra natočiti naše strojeve”

Cijeli razgovor i sve probleme s kojima se susreću poljoprivrednici pogledajte u videu: