Home OBŽ “Suradnja s Osijekom sjajna, ovakve investicije nismo imali od samostalnosti”, ističe Anušić

“Suradnja s Osijekom sjajna, ovakve investicije nismo imali od samostalnosti”, ističe Anušić

by Ante R.

Reporterka N1 televizije Iva Puljić Šego u Osijeku je razgovarala s osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem.

Župan je govorio o novom projektu gospodarskog centra i novog sajamskog prostora u kojem su sudjelovali Grad i Županija zajednički. “Vrlo brzo, do kraja ove godine, ovaj objekt će biti gotov. Vrijedan je 65 milijuna kuna i financiran je sredstvima Europske unije. Dosad su Osijek i Osječko-baranjska županija svoje sajmovanje imali u neuvjetnim uvjetima. Danas sajamski prostor seli iz Pampasa”, rekao je.

Suradnja Grada i Županije, tvrdi Anušić, ide odlično. “Ovo je zajednički projekt Grada i Županije. Što se tiče Grada Osijeka, Osijek je prvi put dobio gradonačelnika iz redova HDZ-a. Gradonačelnik je svoje povjerenje u prvih godinu dana potpuno opravdao. Investicije koje se sad događaju u Gradu Osijeku nisu bile od osamostaljenja Republiek Hrvatske”, kazao je.

Štednja zbog situacije s nestašicom energenata

Anušić kaže da situacija u kojoj se trenutno nalazimo nije uopće smiješna i nije nimalo bezazlena.

“Ljeto je, toplo je i sada nikoga ne zabrinjava grijanje. Ono što će biti izazov je kako spasiti obrtnike i poduzetnike. Ja sam obavio neke razgovore s određenim direktorima i šefovima uprava koji govore da im je plin šest puta poskupio. Kućanstva svakako naravno da moraju pratiti smjernice ministra Filipovića i tako se trebamo ponašati. Vremena su takva da moramo ozbiljno shvatiti tu situaciju, a moje brige su usmjerene prema gospodarstvu i industriji”, govori.

Kaže da je Osječko-baranjska županija uvijek pomagala gospodarstvu te da su i sad krenuli s jednim paketom pomoći gospodarstvu. “Problem su ogromna sredstva koja će biti potrebna za industriju, županije ta sredstva nemaju”, rekao je osječko-baranjski župan, prenosi N1.