Home OBŽ Od rujna besplatne edukacije za poduzetnike u organizaciji Osječko-baranjske županije

Od rujna besplatne edukacije za poduzetnike u organizaciji Osječko-baranjske županije

by Ante R.

Imati pravu informaciju u pravo vrijeme na pravom mjestu od presudnog je značaja za sve sudionike tržišne utakmice. Samo onaj poduzetnik kojemu su dostupne sve informacije može napraviti najbolji odabir za sebe i svoju tvrtku te na taj način utjecati na olakšavanje poslovanja i povećanje dobiti.

Tijekom 2021. godine institucije poduzetničke podrške na području Osječko-baranjska županije provele su oko 170 seminara i radionica za više od 1.800 poduzetnika početnika te poduzetnika u fazi rasta i razvoja. Velik broj navedenih edukativnih sadržaja sufinancirala je Županija kroz Javni poziv za podnošenje prijave za dodjelu potpora za informiranje i obrazovne aktivnosti, koji je i ove godine otvoren do 31. listopada.

Također, s ciljem stručnog usavršavanja managera, malih i srednjih poduzetnika te nadarenih studenata, Županija već dugi niz godina sufinancira “Program usavršavanja managera – Puma”, Hrvatske udruge poslodavaca. Ovaj program pruža najsuvremeniji oblik izobrazbe, primjeren aktualnim potrebama i trenutku hrvatskog gospodarstva, a temeljen je na najboljim iskustvima srodnih svjetskih programa.

Polaznici navedenih seminara i radionica izrazili su zadovoljstvo kvalitetom i konceptom istih te posebice činjenicom da su ove edukacije u velikoj mjeri sufinancirane sredstvima Županije, ističući kako su potrebe za dodatnim usavršavanjem vrlo često veće od financijskih mogućnosti. Upravo iz navedenog, ali i s ciljem uspostavljanja bolje suradnje i povezivanja poduzetnika te razmjene znanja i iskustava, Osječko-baranjska županija od rujna pokreće novi ciklus seminara.

– Ovi seminari prvenstveno će biti namijenjeni poduzetnicima, ali i svim onima koji su uključeni u poslovni svijet, koji žele razvijati svoja znanja i poslovne vještine, unaprijediti pristup poslu i poslovnoj organizaciji te ostvariti pozitivne rezultate u poslovanju. Obrađivat će različite teme prilagođene potrebama poduzetnika i poslovnog okruženja što će zasigurno biti dodatni korisni alat u rješavanju problema s kojima se poduzetnici susreću u svom radu – rekao je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

Detaljne informacije o terminima održavanja seminara, njihovom sadržaju i predavačima bit će objavljene na internetskim stranicama Osječko-baranjske županije, koja će u potpunosti financirati ove edukativne sadržaje te će isti za sve polaznike biti besplatni. Do sada, za više informacija se možete obratiti na mail gospodarstvo@obz.hr.