Home Vijesti Ostaje li pulska bolnica bez medicinskih sestara? 10 ih ima fake diplomu iz Kragujevca

Ostaje li pulska bolnica bez medicinskih sestara? 10 ih ima fake diplomu iz Kragujevca

by Ante R.

Opća bolnica Pula koja već ima problem s kadrovima, mogla bi odjednom ostati bez 10 medicinskih sestara, što je posljedica afere s lažnim diplomama u Srbiji, piše Glas Istre.

Na Univerzitetu u Kragujevcu studij je završilo i 10 medicinskih sestara koje su trenutno zaposlene u pulskoj Općoj bolnici. U slučaju da im se diplome ponište, one će izgubiti licencu te više neće moći raditi u zdravstvenom sustavu.

“Za rad svih zdravstvenih djelatnika u OB Pula neophodna je odgovarajuća licenca za rad koju izdaju mjerodavne komore RH. Djelatnici su dužni priložiti odgovarajuću licencu i u slučaju promjene statusa, napredovanja, stjecanja dodatnih kvalifikacija i specijalizacije te se licence sukladno propisima i obnavljaju svakih četiri, pet ili šest godina, ovisno o tipu licence i kvalifikaciji”, rekao je za Glas Istre dr. Ivica Fedel, zamjenik ravnateljice bolnice Irene Hrstić.

U bolnici zaposleno 557 medicinskih sestara/tehničara

Dr. Fedel kaže da informacije o istrazi koja je pokrenuta u Srbiji bolnica ima samo iz medija. Kaže da je trenutno nemoguće iznositi mišljenje o situaciji jer treba vidjeti u kojem će se smjeru razvijati istraga.

“OB Pula će kao i uvijek do sada postupiti sukladno propisima Republike Hrvatske i nadležnih tijela”, kaže Fedel te pojašnjava da je u toj bolnici zaposleno 557 medicinskih sestara/tehničara, od čega je 160 prvostupnica sestrinstva.

Njih 36 ima završen diplomski sveučilišni studij sestrinstva, piše Glas Istre.