Home Izdvojeno Nikola Kajkić: Kako su ukrali više od 1,5 milijardi kuna

Nikola Kajkić: Kako su ukrali više od 1,5 milijardi kuna

by Ante R.

Županijski vijećnik u Skupštini Vukovarsko – srijemske županije oglasio se na Facebooku o kraći milijardi iz INA

KAKO SU UKRALI PREKO 1.5 milijardi kuna!
Obavezno pročitaj;
prvi sam otkrio i javno ukazao na ovaj kriminal jos pocetkom travnja 2022 godine.
U izvješću PIS d.o.o za 2021 godinu, koji je dostavljen županijskoj skupštini još početkom travnja 2022 godine, primjetio sam da je u bilanci poslovanja za 2021 godinu (a isto je prikazano i u 2020 godini), prikazan višestruko povećan promet u odnosu na godine 2017, 2018, 2019.
Poslao sam im pisani upit;

-kako je to moguce da ste u zadnje dvije godine ostvarili visestruko veci bruto promet i ostvarili dobit duplo vecu (3.2 mil kuna), u odnosu na godine 2017,2018,2019, a broj potrosnih mjesta (kucanstava) i gospodarstva se smanjio?
-po kojoj cijeni nabavljate plin?
-zašto reviziju poslovanja PIS doo obavlja ista revizorska kuca zadnjih 8 godina, (i to kuca koja je povezana ca clanovima nadzornog odbora i uprave drustva)?
DOBIO SAM PAUŠALAN ODGOVOR, za ono najbitnije kazali su da je to POSLOVNA TAJNA!
(Naravno da sam dokumentaciju proslijedio gdje je trebalo).

KAKO SU KRALI-MODUS OPERANDI;
PIS doo (plinara istočne slavonije), čiji je vlasnik županija VS sa 60%, dok udio od 40% drži INA d.d, putem sestrinske firme PLINACRO d.o.o Zagreb. (Pod čudnim okolnostima su preuzeli vlasnički udio pd 40%)….

INA d.d. Je PIS doo opslrbljivala plinom iz INI-ih bušotina u ĐELETOVCIMA (VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA), po povlaštenoj cijeni za građane, a u prethodnom dogovori okrivljenik i uz političku podršku iz HDZ-a (dopušteno im je raditi ove malverzacije), preko tvrtke PIS doo (koja je za gradjane VSŽ), od INE d.d, zaprimala odredjene količine plina, lazno prikazivali da plin proslijeđuju gradjanima VSŽ, vec je Marija Ratkić (HDZ), predjsednica uprave, plin je po skoro istoj povlastenoj cijeni za gradjane, prodavala tvrtki OMS ULAGANJA, a koja je isti plin na Budimpestanskoj i Berlinskoj burzi prodavala po tržišnoj cijeni (koja je i do 5-6 puta bila veca) i tako si priskrbili nepripadajuću materijalnu korist u iznosu od oko 1,5 milijardi kuna!

Ja se usudim reći da su pored INE oštećni građani Vukovarsko srijemske županije i RH, (zbog naseg plina, naknade za koncesijska odobrenja i sl) pa nisu nalazišta plina njihova čačevina, to je vlasništvo naroda…
O krađi nafte iz istog pogona u Đeletovcima sam govorio u svojoj kampanji, a za nekoliko dana ću Vam i to objasniti…. Dosta je vise kriminala u našoj županiji.
Narod ste raselili i sveli na prosjački štap, od županije ste napravili prčiju i kokošinjac (najgori smo pp svemu), vrijeme je da odgovarate!

PS.
DOMOVINSKI POKRET LICEMJERNO danas napada, a podržao je izvješće PIS doo za 2021 godinu, niti jednom riječi na skupštini nisu kritizirali poslovanje niti njihovo izvješće!!!
ZAŠTO – pametnom dosta, čitaj dalje, dok sam ja ukazivao na nepravilnosti neki su mi se od njih smijali, a sad pisete priopcenja (sramota).obavezno