Home Vijesti Šef NO-a Ine i šef Časnog suda HDZ-a su ista osoba

Šef NO-a Ine i šef Časnog suda HDZ-a su ista osoba

by Ante R.

U velikoj akciji koju su u subotu pokrenuli Uskok i policija na meti istražitelja zbog ogromne pljačke Ine našli su se direktor u Ini Damir Škugor, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić.

Šteta za INA-u prelazi milijardu kuna, protuzakonita zarada Damira Škugora i njegova oca Dane Škugora je gotovo pola milijarde kuna, dok je Goran Husić profitirao za preko 90 milijuna kuna, a Josip Šurjak za 68.9 milijuna kuna. Na računu njihove tvrtke OMS Ulaganje ostalo je još preko 200 milijuna kuna protuzakonito ostvarene dobiti.

Damir Škugor, organizator ove pljačke, član je HDZ-a, kako su iz stranke naposljetku priznali. Član HDZ-a je od 2006. godine. Nije bio u najvišim tijelima stranke, a pripada Područnoj organizaciji Maksimir. Iz zagrebačkog HDZ-a poručili su kako će pokrenuti postupak protiv Damira Škugora pred onime nečime što se zove Sud časti HDZ-a.

Tako će o Škugoru odlučivati Časni sud HDZ-a. Riječ je o tijelu koje vodi Damir Mikuljan. Mikuljan je, da se zatvori krug, već pet godina član Nadzornog odbora Ine. Štoviše, od smjene Damira Vanđelića on je i predsjednik Nadzornog odbora Ine. Dakle, Mikuljan je taj koji je trebao vidjeti da se u Ini događa pljačka. Sad će odlučivati o stranačkoj sudbini kolege Škugora, piše Index.