Home Izdvojeno Ajla Tomljanović poslala Serenu u mirovinu nakon tri sata drame

Ajla Tomljanović poslala Serenu u mirovinu nakon tri sata drame

Hrvatska igračica pod zastavom Australije izbacila je Serenu s US Opena, uslijedio emotivan oproštaj

by Ante R.

Serena Williams završila je svoju nevjerojatnu karijeru u 3. kolu US Opena. Zaustavila ju je hrvatska tenisačica, Zagrepčanka Ajla Tomljanović koja već godinama nastupa pod zastavom Australije. Williams je poklekla nakon tri sata i pet minute igre u fantastičnom meču (7:5, 6:7 (5), 6:1), prepunom preokreta.

Fantastično se borila 40-godišnja Amerikanka, ali u trećem setu više nije imala snage, za što je i sama kriva jer je mogla riješiti meč u prva dva seta. Međutim, Ajla igra već neko vrijeme u sjajnoj formi i ona se na kraju upisala u povijest kao tenisačica protiv koje je jedna od najvećih svih vremena odigrala posljednji meč karijere.

U prvom setu Serena je imala 5:3, Ajla je slavila 7:5. U drugom je Amerikanka imala 5:1, da bih tek kroz tie-break izjednačila. U trećem više nije imala snage… Sa suzama u očima nakon meča, Serena se zahvalila publici na podršci tijekom svih njezinih turnira.

“Pokušala sam. Hvala tata, znam što gledaš. Hvala mama. A da nije bilo Venus, ne bi bilo ni Serene. Zato ti hvala, Venus. Ti si jedini razlog što je Serena uopće postojala. Bilo je to najnevjerojatnije putovanje na kojem sam bio u životu. Sada sam samo zahvalna svakoj osobi koja mi je ikad u životu rekla: “Idi, Serena.” Hoću li se vratiti? Mislim da ne, ali tko zna. Nikada ne možete biti sigurni ni u što. Sada sam spremna biti mama i istražiti što je drugačija verzija Serene. Tehnički, još sam jako mlada pa bih htjela uživati ​​u životu dok još mogu hodati”, rekla je Serena i otkrila da je zadovoljna svojim nastupima u New Yorku, pišu Sportske novosti.

“Da bih mogla igrati na ovoj razini, igrati na grand slamu, potrebno je puno rada. Očito sam još uvijek sposoban tako igrati”, zaključila je legendarna tenisačica koja će ovaj mjesec napuniti 41 godinu. Nikad ne reci nikad, ali ovo je bio posljednji meč u ozbiljnoj karijeri nevjerojatne Serene…