Home Vijesti NOVA PROVOKACIJA? Svadbena povorka u Vukovaru sa zastavom Srbije!

NOVA PROVOKACIJA? Svadbena povorka u Vukovaru sa zastavom Srbije!

by Ante R.

Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatskih suverenista, šokiran proslavom svadbe u Vukovaru oglasio se na društvenim mrežama. Njegovu objavu s Facebooka prenosimo u cijelosti. “Podijeli, neka ostatak Hrvatske vidi

Vukovar, danas! Svadbena povorka sa zastavom Republike Srbije. I ovo je Grad Heroj? U gradu gdje je 1991. pobijeno 2717 osoba, nesrba, koji je doslovce sravnjen sa zemljom, pojedinci se usude i dalje provocirat na nacionalnoj osnovi. Je li to ta pomirba o kojoj godinama pričaju i ‘promoviraju’ Plenković i Pupovac, glavni koalicijski partneri?

Sukladno postojećem Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina, članku 14., stavku 2. uz službenu uporabu znamenja i simbola Republike Hrvatske nacionalne manjine mogu isticati odgovarajuće znamenje i simbole nacionalnih manjina.

Ovdje se pak ne radi o zastavi nacionalne manjine, nego o zastavi druge države. Gdje su pripadnici PP Vukovar, zašto nitko nije reagirao i spriječio ovu provokaciju? Pa zamislite što bi se dogodilo, kad bi primjerice Hrvati u Vojvodini koristili hrvatski državni barjak u svadbenoj povorci?”, pita se Pavliček.