Home Izdvojeno Valdas Dambrauskas više nije trener Hajduka

Valdas Dambrauskas više nije trener Hajduka

by Ante R.

Splitski Hajduk službeno je obznanio kako od ponedjeljka trener prve momčadi više nije litavski strateg Valdas Dambrauskas s kojim je dogovoren sporazumni raskid ugovora.

Zajedno s Dambrauskasom iz stručnog stožera odlaze i njegovi dosadašnji pomoćnici, Marius Skinderis i Justinas Gasiunas. Momčad će u narednom razdoblju, navodi Hajduk, voditi trener Mislav Karoglan, koji je kao pomoćni trener sudjelovao u radu protekla dva stručna stožera prve momčadi.

Dambrauskas je Hajduk preuzeo početkom studenoga prošle godine te je momčad s njima na čelu ostvarila 23 pobjede, osam remija i sedam poraza. Litavski strateg ostat će upamćen po osvojenom trofeju Kupa prošle sezone kada je splitska momčad u finalu, u Splitu, svladala Rijeku 3-1 čime je klub s Poljuda osvojio prvi trofej nakon čak devet godina.

No, posljednje utakmice očigledno su presudile Dambrauskasu. Prvo visoki 1-4 poraz od Dinama u derbiju te potom poraz kod Osijeka 1-2 te posljednji remi na Šubićevcu protiv Šibenika 1-1. Hajduk trenutačno ima 12 bodova manje od Dinama (13-25), ali i dvije odigrane utakmice manje. – Hina