Home Vijesti Dodik helikopterom sletio na Banovinu pa pio rakiju s Porfirijem i Pupovcem

Dodik helikopterom sletio na Banovinu pa pio rakiju s Porfirijem i Pupovcem

by Ante R.

Milorad Dodik bio je danas u Hrvatskoj.
Kako javlja Dnevnik.hr, Dodik je stigao na Banovinu, i to helikopterom, kako bi posjetio kuću obnovljenu novcem Republike Srpske.

Dodik: Kod Putina sam dogovorio plin po cijeni kao i prije rata
Novinar Nove TV pitao ga je o čemu je prekjučer razgovarao s Vladimirom Putinom u Moskvi, a o čemu s hrvatskim predsjednikom Milanovićem na svom imanju prije tjedan dana. Dodik tvrdi da je kod Putina dogovorio dobavu plina po cijeni kao i prije rata.

“Tamo stvari izgledaju sasvim normalno, sasvim uređeno, nema nikakvih nestašica, ljudi žive, restorani su puni”, rekao je. Evo kako je komentirao sastanak s Milanovićem:
“Hrvatska ima svoju državu, Srbija ima svoje dvije države – Republiku Srpsku i Srbiju. Prema tome, na taj način ćemo se kretati, vidjeti, surađivati na onim pitanjima na kojima možemo.”

Dodik: Kakva Bosna? Bosna je za nas veliki problem
Jedan od domaćina rekao je da je njemu Bosna zakon i da su mu Bosanci prva liga. Evo kako je Dodik reagirao na to.
“Nema Bosanaca! Kad mi nećemo Bosnu, što ti hoćeš? Kakva Bosna? Bosna je za nas veliki problem. Nemamo ništa od toga, samo imamo problem. Slušaj, u Jugoslaviji nije moglo Srbi, Hrvati, muslimani, i onda rasturiš Jugoslaviju, onda natjeraš te iste Srbe, Hrvate i muslimane da moraju živjeti.”

Stigao je i Pupovac
Do kuće su došli i patrijarh Porfirije te Milorad Pupovac. Ovo je prva od deset kuća koje će se obnoviti srpskim novcem.
“Živio sam u kontejneru. Teško je to bilo podnijeti, uništilo mi je traktore i garaže”, kazao je vlasnik kuće Milan Vranjanin.
“Dolazeći ovdje vidim da je ovo tužan kraj. Ovdje je mnogo razrušenih objekata, iz ovog ili onog razloga”, zaključio je Dodik.