Home Izdvojeno HNS Hrvatska neće nositi traku s duginim bojama u Kataru: ‘Imat ćemo obilježja Hrvatske’

HNS Hrvatska neće nositi traku s duginim bojama u Kataru: ‘Imat ćemo obilježja Hrvatske’

by Ante R.

HNS kaže ne! Hrvatska neće nositi traku s duginim bojama u Kataru: ‘Imat ćemo obilježja Hrvatske’ Nije HNS jedini s drukčijom inicijativom od one koju propagira One Love. S kapetanskom trakom, ali ne u duginim bojama. U Nogometnom savezu su odlučili – Luka Modrić na Svjetskom prvenstvu u Kataru oko ruke neće imati logo One Love protiv diskriminacije u nogometu.

Hrvatska je simbol ponosa

“Ako to bude dopušteno, hrvatski kapetan nosit će kapetansku traku za koju smatrao da najbolje simbolizira vrijednosti koje predstavlja naša reprezentacija, a to je hrvatska zastava. Ona je za nas simbol ponosa, patriotizma, ljubavi prema domovini i obitelji što je za nas trade mark naše reprezentacije. Mislimo da ona kao takva uključuje sve vrijednosti”, kaže glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak, prenosi RTL

Hrvatska tako nije među osam reprezentacija koje su javno rekle DA duginim bojama oko ruku njihovih kapetana. A to, poručuju iz udruge Dugine obitelji, nije iznenađenje.

“Ne može se nikoga prisiliti na nešto. / Prije 10 godina su imali izrazito diskriminirajuće izjave neki čelni ljudi HNS-a, danas su recimo neutralni, ali evo nadam se da će za 10 godina možda i naši nositi dugine boje negdje na dresu”, poručuje predsjednik udruge Dugine obitelji Daniel Martinović.

Nije HNS jedini s drukčijom inicijativom od one koju propagira One Love. Kapetan Poljske Lewandowski oko ruke planira nositi ukrajinske boje.