Home Izdvojeno Grmoja pozvao Plenkovića na saslušanje pred Antikorupcijskim vijećem

Grmoja pozvao Plenkovića na saslušanje pred Antikorupcijskim vijećem

by Ante R.

Predsjednik Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja (Most) najavio je u petak da je na javno saslušanje pred tim tijelom idućeg četvrtka pozvao premijera Andreja Plenkovića i ostale sudionike navodnog sastanka na kojem se odlučivalo o gašenju sisačke rafinerije.

„Pozvao sam premijera Andreja Plenkovića, bivšeg ministra gospodarstva Tomislava Ćorića, bivšu suradnicu premijera Tenu Mišetić i bivšeg šefa JANAF-a Dragana Kovačevića, a na dan saslušanja, idući četvrtak u 11 sati, vidjet ćemo tko će se odazvati”, rekao je Grmoja.

Istaknuo je da oporba neće dopustiti da priča o Ini ode u zaborav, već će kroz dulji period održavati javna saslušanja, a sve adute i karte koje ima u rukama, dodao je, sigurno neće ispucati odmah.

Na pitanje misli li da će se pozvani odazvati odgovorio je – ako im je stalo do rasvjetljavanja sastanka u Vladi na kojem je navodno Plenković naložio, kako tvrde neki od aktera tog sastanka, gašenje sisačke rafinerije i preusmjeravanje hrvatske nafte prema Mađarskoj, onda će se odazvati. Ako nešto kriju, onda se neće odazvati.

Poslao sam poziv svim akterima tog sastanka i uvjeren sam da će netko od njih doći na to javno saslušanje, rekao je Grmoja.

Od njih očekujem informacije kako smo se doveli u poziciju da hrvatska nafta krene prema Mađarskoj kada smo dugi niz godina uspjeli odolijevati tim pritiscima i kako je zapravo došlo do gašenja sisačke rafinerije pod izlikom da ćemo se orijentirati prema Rijeci, a znamo da se to nije dogodilo, pojasnio je.

„Očito je netko radio kontra hrvatskih nacionalnih interesa, sada ćemo vidjeti je li to bio ministar Ćorić ili je upleten i premijer Plenković, ali ja ne vjerujem da bi ijedan ministar u Vladi napravio nešto mimo znanja i blagoslova predsjednika Vlade”, kaže Grmoja. – Hina