Home Izdvojeno ŠOK ZA SPLIĆANE Neshvatljiva je podrška splitskog gradonačelnika bošnjačkoj političkoj opciji u BiH

ŠOK ZA SPLIĆANE Neshvatljiva je podrška splitskog gradonačelnika bošnjačkoj političkoj opciji u BiH

by Ante R.

Osuda Gradskog odbora splitskog HDZ-a, zbog neshvatljivog protuhrvatskog ponašanja uoči izbora u BiH. Prenosimo.

“Nekoliko dana uoči općih izbora u BiH javno se oglasio i splitski gradonačelnik Ivica Puljak koji je podršku na nedjeljnim izborima u BiH dao bošnjačkoj političkoj opciji, koju po iskušanoj matrici skupina umjetnika i javnih osoba iz bošnjačkog miljea predstavlja s internacionalističkih nadnacionalnih i navodnih građanskih pozicija.

Nikome tko prati političke procese u BiH, pogotovo ponašanje bošnjačkih stranaka, organizacija i praktično svih društvenih institucija, od kulturnih do vjerskih, još iz vremena rata, nije potrebno objašnjavati što se skriva iza te tzv. građanske agende.
Radi se o neskrivenom bošnjačko-muslimanskom unitarnom i duboko antihrvatskom projektu s nesagledivim posljedicama za opstanak hrvatskog naroda u BiH.

Kad gradonačelnik hrvatskog Splita, a Split je hrvatski grad i simbol u punini toga značenja, neovisno o osobnim identitetskim, vrijednosnim ili drugim preferencijama gradonačelnika, ili bilo koje javne osobe koja predstavlja Split, javno istupa o pitanjima koja se odnose na politički status hrvatskog naroda u BiH, prvenstveno bi morao voditi računa o tome da govori u ime hrvatskog grada i jednoga od najvažnijih povijesnih simbola hrvatskog naroda.
Split obavezuje.

I ne može se u ime Splita zagovarati ništa Splitu suprotno, nikoga tko svojim djelovanjem otvoreno zagovara uništenje jedinstvene veze grada Splita i hrvatskog naroda u cjelini.

Hrvatsku identitetsku iskaznicu.

Puljak je svojim javnim istupom teško kompromitirao i zlouporabio položaj gradonačelnika hrvatskog Splita, što je izraz potpune političke dezorijentacije i demonstracija teškog nedostatka minimuma političke kulture.

Uz to, gradonačelnik Splita je ovim neshvatljivim istupom osramotio sve gradske institucije, gradsku upravu, gradsko vijeće i sve vijećnike Splita, sve građane Splita, javno nam osporavajući svima značaj našega povijesnog i kulturološkog identiteta. Javno stati protiv hrvatskog nacionalnog identiteta bilo gdje, s pozicije gradonačelnika hrvatskog grada ne bi smio nikada nitko. To je minimum političke kulture svugdje u svijetu, upravo u svijetu na koji se Puljak često poziva predstavljajući se “građaninom” svijeta.

U BiH se pred očima cijeloga relevantnog svijeta upravo na ovim izborima i na svakom izbornom mjestu vodi bitka za temeljno ljudsko pravo svakoga Hrvata, pravo na nacionalni identitet i nacionalnu političku volju.
Tu volju isključivo predstavljaju kandidati HNS, združenih političkih i svih nacionalnih organizacija Hrvata Bosne i Hercegovine, što bi svaka javna i politička osoba u Hrvatskoj morala poštovati.

Puljkova potpora ” Našoj stranci” potpora je ” našem jeziku”, ” našem gradu”, “našoj borbi”, “našim žrtvama” i ” našoj budućnosti”, a hrvatska povijest, sadašnjost i budućnost nije “naša” nego – hrvatska.
Kao i Split.

U ime Kluba vijećnika HDZ-a Gradskog vijeća Splita osuđujemo ovaj sramotan istup gradonačelnika Puljka, hrvatskom narodu u BiH izražavamo potpunu potporu uz apel – iziđite na izbore i odlučite o svom temeljnom određenju.

Nitko ne može biti ni građanin, ni sugrađanin, ni čovjek, bez svoga temeljnog identiteta. To mi u HDZ-u znamo, to Split zna, to Hrvati u BiH znaju.
Morat će i gradonačelnik Puljak naučiti.

Klub vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Splita