Home Vijesti Vukovarski vodotoranj dobitnik nagrade za najbolji projekt obnove i valorizacije kulturno povijesne baštine

Vukovarski vodotoranj dobitnik nagrade za najbolji projekt obnove i valorizacije kulturno povijesne baštine

by Ante R.

Lani ga je posjetilo više od 111.000 posjetitelja, a ujedno je i dio društva Svjetske federacije velikih tornjeva u kojem su i Burj Khalifa te Eifellov toranj

Vukovarski vodotoranj nagrađen je međunarodnom kulturno-turističkom nagradom “Plautilla”, plaketom sa zlatnim znakom za najbolji projekt obnove i valorizacije kulturno povijesne baštine u kategoriji Povijesni grad/lokalitet/ustanova.

Na prijedlog Turističke zajednice Grada Vukovara, u sklopu 9. Međunarodnog kongresa povijesnih gradova, nagradu je dodijelila Turistička zajednica grada Solina, hotel President Solin i Grad Solin.

Vukovarski vodotoranj postao je simbol otpora i hrabrosti u obrani u Domovinskom ratu, vizura sjećanja i mjesto kojeg je lani posjetilo 111.133 posjetitelja.

Ovaj simbol zajedništva postao je i član Svjetske federacije velikih tornjeva (engl. World Federation of Great Towers) te je u društvu Eiffelovog tornja, Empire State Buildinga, Burj Khalife i ostalih svjetski poznatih tornjeva, pšrenosi danas.